Terapie impotriva dependentei de Ipad

Tehnologia a avansat atat de mult si ne expunem atat de des la ea incat nu ne dam seama cand ajungem dependenti. Datele ne mai aduc cu picioarele pe pamant. Asa se face ca au nevoie de tratament psihologic inca de la 4 ani pentru dependenta de iPad-uri si telefoane mobile.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Vizati sunt copiii care stau toata ziua cu tableta in brate. The Telegrapf scrie ca cel mai tanar pacient care primeste tratament in Marea Britanie impotriva dependentei de tablete si telefoane mobile inteligente este o fetita de 4 ani.

Parintii au adus-o la terapie dupa ce fetita a devenit din imposibil de consolat pentru ca i-a fost luat iPad-ul pe care-l folosea cate 4 ore pe zi.

Pentru ca sunt din ce in ce mai multe cazuri de acest gen, in Marea Britanie s-a lansat primul program de ajutorare a dependentelor tehnologice. Expertul citat de cotidianul britanic spune ca acesti copiii, dependenti de tehnologie resimt aceleasi simptome de sevraj ca si dependentii de droguri sau de alcool. Atentie, este vorba despre o dependenta care ii impiedica pe copii sa-si dezvolte personalitatea normal si sa formeze legaturi sociale cu alti copii.

Psihiatrii estimeaza ca numarul persoanelor care au devenit dependente de mediul digital a crescut cu 30% in ultimii trei ani.

 

Tags:
Terapie impotriva dependentei de Ipad
dependenta
sevraj
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare