Ti se face foame des in timpul dietei? Consuma aceste alimente intre mese

Un consum mic de carbohidrati in timpul unei cure de slabire atrage dupa sine multe momente de foame. Insa, se poate oare sa te simti satula fara sa consumi multe calorii? Raspunsul este: da, se poate. Nutritionistii considera ca se pot diminua aceste momente de foame prin consumul unor alimente care sa confere senzatia de satietate pentru mai mult timp fara sa contina prea multe calorii. 
 
Potrivit studiilor de nutritie, un consum mai mare de alimente bogate in fibre, apa si proteine, ajuta organismul sa aiba energie pentru mai mult timp dupa masa.
 
Ce sa consumi cand tii cura de slabire si ti se face foame intre mese?
 
1. Supa
 
Supa, pe langa faptul ca se digera usor, accelereaza metabolismul si iti aduce o doza importanta de vitamine si minerale, este foarte satioasa. Cele mai potrivite supe pentru cura de slabire sunt supa de linte, supa de fasole, ciorbele de stevie, loboda,legume, supa de pui sau de peste. Ai grija sa nu le pui ulei si sa le consumi fara paine.
 
2. Smoothie
 
Prepara-ti smoothie-uri cu fructe, legume, verdeturi si seminte. Adauga lapte de migdale, lapte de soia, lapte de origine animala semidegresat si iaurturi cu putine grasimi. Laptele si semintele contin proteine, iar legumele si fructele multe vitamine si minerale. Retete de smoothie-uri gasesti aici.
 
 
3. Popcorn
 
Popcorn-ul fara grasimi si arome, cu foarte putina sare, este perfect pentru cura de slabire. Pe langa faptul ca iti confera senzatia de satietate, iti si da iluzia ca mananci mult. O farfurie mare cu popcorn pacaleste creierul ca a mancat foarte mult si transmite semnalele de satietate. 
 
 
4. Salate mari cu verdeturi
 
O alta idee buna prin care poti sa scapi de senzatia suparatoare de foame este sa iti prepari salate mari cu verdeturi. Ca sa fie mai satioase, adauga o ceasca de quinoa, linte fiarta, naut fiert, seminte de chia sau fasole. 
 
5. Pufuleti si iaurt
 
Cand ti se face foame si esti pe graba, intra intr-un supermarket si ia-ti un iaurt si niste pufuleti. O sa te simti satula pentru cel putin o ora-doua. Ca sa fii sigura ca nu o sa te abati de la dieta ta, cumpara-ti si niste mere. 
 
 
Sursa foto: momdot.com
 
 
Tags:
dieta
slabire
rezultate rapide
foame
alimente dieta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare