Tipuri de ceaiuri care ajuta digestia dificila

Ce ai mancat in ultimele zile? In afara de carne de porc sub orice forma (sarmale, carnati, friptura, caltabos si toba), poate putina salata beouf si cozonac cu multa nuca. Portiile mari si mesele dese, pline de mancaruri grele, ti-au cam dat digestia peste cap, asa? Poti sa rezolvi aceasta problema cu cateva ceaiuri care fac minuni. 

Ceai din menta si roinita 
 
Acest ceai ajuta digestia sa se desfasoare in conditii normale si te va face sa te simti bine chiar si dupa o masa foarte copioasa. Fa-ti o infuzie dintr-o lingurita de menta si una de roinita, peste care toarna o ceasca cu apa fierbinte. Dupa ce s-a racit putin, adauga si un sfert de lingurita de miere. 
 
Ceai de chimen 
 
Ceaiul de chimen este la fel de recomandat pentru indigestie ca si cel de menta si rozmarin. Acesta insa are si mai multe beneficii: combate gazele, usureaza tranzitul intestinal si stimuleaza pancreasul sa asimileze alimentele mai repede. 
 
 
Ceai de sunatoare 
 
Sunatoarea nu rezolva doar digestia dificila, ci si multe alte probleme, printre care gastritele, diareea, colitele si colecistopatiile. In plus, stimuleaza secretia bilei si previne tulburarile digestive. 
 
Ceai de soc 
 
Acest ceai aromat este antidotul perfect de sarbatori, mai ales daca ai combinat grasimile cu carbohidratii sau daca ai cam exagerat cu proteinele care, evident, duc la constipatie si la senzatia de disconfort. Curata tractul intestinal, calmeaza durerile de stomac si combate arsurile. 
 
Ceai de ghimbir 
 
Pentru ca a mai ramas totusi o zi de Craciun si mai asteapta si alte sarbatori la rand, trebuie sa inveti si cum sa previi, nu doar sa tratezi. Ceaiul de ghimbir este perfect in acest sens, pentru ca previne balonarea si flatulenta, dar mai are si rol antivomitiv si antiseptic. 
 
Ceai verde 
 
Nu trebuie sa renunti la ceaiul verde nici de sarbatori, cu atat mai mult cu cat favorizeaza tranzitul intestinal si, desigur, te ajuta in curele de slabire.
Tags:
ceai
indigestie
stomac
mancare
craciun
masa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare