Ton in sos de usturoi

De multe ori evitam tonul pentru ca nu are un gust prea fad si nici nu a re vreo consistenta bogata a carnii, cu toate acestea el ramane unul dintre cei mai buni pesti pentru consum. Iar problema gustului se poate rezolva usor, daca il preparam intr-un sos puternic aromat. Astfel s-a nascut idea tonului in sos de usturoi.

Ingrediente ton in sos de usturoi:

-  doua rosii mari
-  200 gr ton conservat in apa
-  o lingura de oregano uscat

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

- o ceapa mica, taiata cuburi
-  o lingura cu ulei de masline
-  un catel de usturoi, tocat


Mod de preparare ton in sos de usturoi:

Se pune ceapa si uleiul intr-o tigaie si se inabuseste la foc mediu timp de 2- 3 minute, pana cand ceapa prinde o culoare aurie. Apoi se adauga rosiile decojite, curatate de samburi si pasate, si usturoiul. Tonul se amesteca cu oregano si se adauga in tigaie si se mai prepara 5 minute la foc mediu. Dupa ce se raceste se poate servi cu garnitura dupa preferinta.


Pofta buna!

Tags:
sos de usturoi
ulei de masline
usturoi
rosii
ton
conserva
lamaie
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare