Cand incerci sa slabesti, este bine sa stii care sunt alimentele care contin putine calorii, ca sa apelezi la ele de fiecare data cand ti se face foame si vrei sa mananci o cantitate mai mare de mancare.
1. Sparanghel - 20 calorii
Stiai ca sparanghelul are doar 20 de calorii la 100 de grame? Asta inseamna ca daca mananci 1 kilogramd e sparanghel fiert o sa consumi doar 200 de calorii. Pe langa faptul ca sparanghelul are putine calorii, el este plin de antioxidanti, vitamine si minerale. Sparanghelul este foarte util in curele de detoxifiere si pentru scaderea colesterolului.
2. Fasole verde - 31 calorii
La 100 de grame de fasole verde avem doar 31 de calorii. Fasolea verde fiarta merge foarte bine cu usturoi si poate fi consumata in orice cantitate fara sa ingrase. Printre cei mai importanti nutrienti pe care ii contine fasolea varde se numara calciul, vitamina A, vitamina C, potasiul si magneziul.
3. Broccoli - 34 calorii
Ne mentinem in lista alimentelor verzi care pot fi consumate fierte, in orice cantitate. De data asta, broccoli. La 100 de grame de broccoli avem 34 de calorii. Printre nutrientii importanti pe care ii gasim in broccoli amintim vitamina A, vitamina K, potasiul, calciul, vitamina C - in cantitati uriase, magneziul si multe fibre solubile. Se spune ca broccoli face creierul mai sanatos, protejeaza organismul de diverse tipuri de cancere si previne artrita.
4. Portocale - 47 de calorii
Printre cele mai la indemana fructe pe care le putem consuma in timpul perioadelor de dieta se numara portocalele. La 100 de grame de portocale avem doar 47 de calorii. Ele sunt bogate in vitamina C, fibre solubile, necesare pentru accelerarea tranzitului intestinal, si vitamina A. In curele de slabire sunt recomandate 2-3 portocale pe zi.
5. Spanac - 25 de calorii
100 de grame de spanac fiert au doar 25 de calorii. O combinatie satioasa, gustoasa si cu putine calorii este spanacul fiert cu mamaliga si un ou ochi. Despre spanac se stie ca ajuta la detoxifierea organismului, scaderea colesterolului, reglarea tensiunii arteriale si reducerea inflamatiilor provocate de artrita si guta.
6. Ciuperci - 25 calorii
Indiferent ca alegi pentru meniul tau ciuperci pleurotus, champignon sau hribi, acestea nu depasesc 25 de calorii la 100 de grame. Ciupercile merg de minune cu mamaliga si usturoi, o combinatie potrivita pentru cura de slabire. Ciupercile sunt bogate in seleniu, un important antioxidant, fibre, cupru, fier, sodiu, fosfor si vitamine de tip B.
7. Varza - 31 calorii
Varza este un aliment asociat cu dietele care urmaresc slabirea rapida si contine doar 31 de calorii la 100 de grame. Pentru curele de slabire, dar si pentru detoxifierea organismului, sunt recomandate salatele de varza si
supa de varza. Varza este bogata in vitaminele A, C si K, dar si in fibre, acid folic, betacaroten si vitamina C.
8. Rosii - 18 calorii
Intr-o portie de rosii de 200 de grame (doua rosii mari), vitamina C se regaseste in proportie de 60% din necesarul zilnic. Alte vitamine importante prezente intr-o rosie sunt vitaminele A, K, B1, B2, B3, B5, B6, E. Ca nutrienti regasim potasiul, manganul, cromul, fibrele, acidul folic, cuprul, fosforul, magneziul, fierul, dar si proteinele. Cel mai important fitonutrient prezent in rosii este licopenul, un puternic antioxidant, care protejeaza organismul de diverse tipuri de cancere.
9. Castraveti - 12 calorii
Castravetii se numara printre alimentele cu cele mai putine calorii la 100 de grame, doar 12, asadar, pot fi consumati in orice cantitate fara sa existe riscul de ingrasare. Castravetii contin foarte multa apa, motiv pentru care sunt foarte buni pentru detoxifierea organismului. Coaja castravetului este bogata in fibre si in potasiu, fier, magneziu si siliciu. Acesta din urma este o componenta de baza pentru sanatatea pielii, a oaselor, a ligamentelor a ligamentelor sau a tesuturilor.
10. Mere golden - 49 calorii
Desi merele au cele mai multe calorii din lista de mai sus, ele sunt printre cele mai sanatoase alimente pe care le poti include in meniul tau. Consumul de mere accelereaza tranzitul intestinal, scade colesterolul, regleaza presiunea arteriala, protejeaza organismul de diabet si boli de inima, ajuta la eliminarea toxinelor din organism si la prevenirea aterosclerozei. Merele contin foarte multi antioxidanti, acid folic, vitaminele A si C, calciu, potasiu, fier, fosfor.