Top 10 remedii pentru parul gras

Spre deosebire de parul uscat care pare doar lipsit de stralucire si degradat, parul uscat da in primul rand impresia de neingrijire, lucru care nu poate decat sa ne creeze un mare disconfort psihic. Cauzele ingrasarii parului sunt printre cele mai variate: probleme de natura hormonala, spalari prea dese sau prea rare sau, pur si simplu, mostenirea genetica. Din fericire, exista o serie de remedii pentru parul gras, care chiar functioneaza.
 
Care sunt cele mai eficiente remedii pentru parul gras?
 
1. Nu te spala pe cap in fiecare zi
 
De fiecare data cand te speli pe cap, elimini uleiurile naturale ale parului. Cand te speli zilnic, glandele sebacee au tendinta de a secreta mai mult ulei pentru a face fata crizei. Recomandat ar fi sa te speli pe cap de 3 ori pe saptamana. Daca nu poti renunta la obiceiul de a te spala zilnic pe cap, gaseste un sampon care se preteaza la spalarile zilnice, cu cat mai multe ingrediente naturale.
 
2. Foloseste mai putin sampon
 
Daca ai parul gras, ideal ar fi sa te samponezi o singura data si cu o cantitate mica de sampon. De asemenea, nu iti mai masa scalpul cu sampon, acest lucru nu va face decat sa iti aduca mai mult sebum decat ai nevoie. 
 
3. Evita sampoanele care contin sulfati
 
Sulfatii sunt eficienti cand vine vorba de curatare, insa afecteaza parul, care ajunge sa se ingrase prea repede. De asemenea, sampoanele cu sulfati folosite regulat duc la distrugerea firului de par. 

4. Foloseste samponul solid
 
Acest sampon poate fi folosit oricat de des si are proprietatea de a absorbi grasimile de la nivelul parului si scalpului. Daca dai o cautare pe google cu sampon solid, o sa gasesti nenumarate surse de unde ti-l poti achizitiona.
 
5. Evita sa folosesti balsam
 
Balsamul nu face decat sa iti readuca uleiurile de care te-ai chinuit sa scapi. Clateste-te cu apa simpla sau cu putina lamaie si parul tau nu se va mai ingrasa asa repede.
 
6. Prepara-ti regulat masti de par
 
Mastile de par cu ingrediente naturale ajuta foarte mult la echilibrarea secretiei de sebum. Cele mai eficiente ingrediente din mastile pentru parul gras sunt lamaia, otetul de mere, mierea si ouale. 
 
 
7. Clateste-ti parul cu ceaiuri
 
Ceaiurile au proprietati astringente care ajuta la controlarea productiei de sebum. Tot ce trebuie sa faci este sa pui in apa in care iti clatesti parul o cana de ceai concentrat. Cele mai eficiente ceaiuri sunt cele de rozmarin si menta, dar si ceaiul negru si cel verde.
 
 
8. Foloseste apa de gura
 
Inmoaie o discheta demachianta in apa de gura si tamponeaza-te pe scalp dupa ce ti-ai clatit parul. Apa de gura are proprietati astringente care ajuta la ingustarea porilor pielii. 
 
9. Clateste-ti parul cu apa cu lamaie sau otet de mere
 
Lamaia si otetul de mere sunt foarte eficiente cand vine vorba de eliminarea excesului de sebum. 
 
10. Piaptana-te mai rar
 
Cu cat de piepteni mai mult, cu atat sebumul va fi imprastiat mai mult pe firele de par si aspectul de par nespalat se va instala mai repede.
 
 
 
Tags:
par gras
remedii
tratament
remedii naturiste
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare