Top 20 cele mai sanatoase si mai alcaline alimente

Auzim din ce in ce mai des faptul ca alimentele alcaline sunt recomandate pentru o stare mai buna de sanatate. De ce? Pentru ca previn instalarea unor boli grave, precum diabetul si cancerul, echilibreaza pH-ul organismului si previn ingrasarea. 
 
De ce e asa de important un pH echilibrat? Cand consumam foarte multe produse de tip fast-food, dulciuri, mezeluri si, in general, alimente procesate, mediul alcalin din corp, care este cel sanatos, este dezechilibrat, iar mediul acid incepe sa capete cat mai mult teren. Cu cat pH-ul sangelui este mai putin alcalin, cu atat organismul are o imunitate mai scazuta si este predispus la imbolnaviri. 
 
O dieta sanatoasa trebuie sa contina alimente alcaline intr-o proportie de 65-75% si alimente acide intr-o proportie de 30-35%. 

Care sunt cele mai alcaline alimente?
 
1. Spanacul 
Acesta este unul dintre cele mai alcaline alimente. El ajuta la detoxifierea organismului, echilibreaza nivelul pH-ului si lupta impotriva formarii radicalilor liberi din corp. De asemenea, amelioreaza anemiile si acneea, imbunatateste circulatia sangelui si scade colesterolul.
 
2. Pepenele rosu
Pe langa faptul ca este un aliment perfect pentru detoxifierea colonului, pepenele rosu se mandreste cu o alcalinitate foarte mare. Pepenele rosu este bogat in fibre care accelereaza tranzitul intestinal. De asemenea, contine foarte multa apa care mentine organismul hidratat si previne instalarea bolilor renale. 
 
3. Broccoli
Nu este unul dintre cele mai gustoase alimente, insa are un efect de alcalinizare foarte mare. Consumat constant el mentine creierul sanatos, detoxifiaza organismul, protejeaza inima si scade colesterolul. De asemenea, previne imbatranirea prematura, mentine sanatatea oaselor, protejeaza pielea de razele solare si intareste sistemul imunitar.
 
4. Avocado
Avocado este considerat unul dintre cele mai sanatoase alimente din lume. El contine acid oleic care scade colesterolul, ajuta la reducerea grasimii din zona abdominala, mentine sanatatea ochilor, incetineste dezvoltarea celulelor canceroase, accelereaza tranzitul intestinal si contribuie la mentinerea sanatatii creierului.
 
5. Usturoiul
Usturoiul este considerat un adevarat antibiotic natural, el putand ucide bacterii puternice ca E.coli si Salmonella. Pe langa faptul ca lupta impotriva infectiilor si bacteriilor, el ajuta la eliminarea toxinelor din organism, intareste sistemul imunitar si ne apara de gripe si raceli.

6. Semintele de dovleac
Printre cele mai importante calitati ale semintelor de dovleac se numara cantitatea mare de magneziu si zinc, doua minerale esentiale pentru sanatatea inimii, energizarea organismului, mentinerea tensiunii arteriale in limite normale si intarirea sistemului imunitar. De asemenea, semintele de dovleac mai sunt excelente pentru sanatatea prostatei.
 
7. Semintele de in
Semintele de in nu numai ca sunt alcaline, insa sunt bogate in fibre, proteine si vitamina E. De asemenea, ele au proprietati anti-inflamatorii, previn bolile cardiovasculare, combat durerile menstruale si migrenele, scad colesterolul si accelereaza tranzitul intestinal.
 
8. Bananele
Bananele sunt bogate in potasiu, fibre, proteine, fosfor, vitamina A, de aceea este bine sa le mananci zilnic. O banana inainte de sala este perfecta pentru a avea energie pe toata durata antrenamentului. Bananele ne feresc de anemie si previn problemele digestive.
 
9. Morcovii
Despre morcovi cu totii stim ca imbunatatesc vederea si protejeaza ochii, deoarece sunt bogati in betacaroten. Pe langa aceasta importanta calitate, morcovii previn cancerul, previn imbatranirea prematura, accelereaza tranzitul intestinal, previn bolile cardiovasculare si ne fac pielea mai frumoasa.
 
10. Lamaile
Desi ne gandim la ele ca la niste alimente acide, lamaile sunt mai degraba alcaline. Ele ajuta la detoxifierea organismului si la intarirea sistemului imunitar. De asemenea, lamaile trateaza indigestia, constipatia, raceala si gripa, regleaza tensiunea arteriala, ajuta in tratamentul reumatismului si contribuie la pierderea kilogramelor in plus. 
 
 
11. Cartoful dulce
Desi nu este un aliment pe care sa il consumam zilnic, cartoful dulce este perfect pentru alcalinizarea organismului. El contine multe fibre care accelereaza tranzitul intestinal, mentine inima sanatoasa, contine betacaroten care mentine ochii sanatosi si echilibreaza nivelul de zahar din sange.
 
12. Ghimbirul
Consumat in ceaiuri, supe, limonade sau proaspat, in salate, ghimbirul este un aliment cu puternice proprietati anti-cancerigene. El este si un bun stimulent al digestiei, previne balonarea si trateaza indigestiile, energizeaza organismul, intareste sistemul imunitar si are efecte anti-inflamatorii.
 
13. Patrunjelul
Desi este o planta atat de banala pentru noi, patrunjelul are o gramada de proprietati pentru organism. El regleaza nivelul pH-ului din organism, ajuta in procesul de detoxifiere, mentine rinichii sanatosi, intareste imunitatea, contribuie la sanatatea ficatului si stimuleaza activitatea vezicii biliare.
 
14. Portocalele
Bogate in vitamina C, portocalele ne ajuta sa ne mentinem sistemul imunitar puternic si, in general, sa fim mai sanatosi. Portocalele contin vitamina A, care ajuta la prevenirea cancerului la ficat, scad colesterolul, stimuleaza digestia si contribuie la sanatatea ochilor.

15. Nucile caju
Daca nu obisnuiesti sa iti cumperi nuci caju, atunci e timpul sa adaugi acest aliment in cosul tau de cumparaturi. Pe langa faptul ca sunt puternic alcaline, nucile caju mentin inima sanatoasa, protejeaza sistemul osos, previn anemiile, contribuie la buna functionare a creierului si, deoarece sunt foarte satioase, ajuta in procesul de slabire.
 
16. Fructele de padure
Fructele de padure sunt considerate cei mai puternici antioxidanti. Ele neutralizeaza formarea radicalilor liberi, impiedicand in acest fel imbatranirea prematura a organismului, mentin sanatatea tractului urinar, imbunatatesc circulatia sangelui si sanatatea inimii, detoxifiaza organismul si intaresc sistemul imunitar.
 
17. Ardeiul iute
Bogat in capsaicina, ardeiul iute este un adevarat medicament natural pentru organism. El amelioreaza inflamatiile, imbunatateste digestia si sanatatea inimii, intareste sistemul imunitar si ajuta la pierderea kilogramelor in plus.
 
18. Telina
Pe langa faptul ca ajuta la alcalinizarea organismului, telina reduce tensiunea arteriala, scade colesterolul, detoxifiaza organismul, ajuta la pierderea kilogramelor in plus, creste apetitul sexual, intareste sistemul imunitar si trateaza constipatia.
 
19. Ceapa
Ca si usturoiul, ceapa este un aliment foarte sanatos, cu importante proprietati antibacteriene. Datorita continutului mare de fier, ea este excelenta pentru tratarea anemiei. De asemenea, scade tensiunea arteriala si colesterolul, previne cancerul de colon, trateaza constipatia si problemele respiratorii, creste libidoul si intareste sistemul imunitar. 
 
20. Lintea
Lintea este un aliment recomandat mai ales vegetarienilor deoarece este un aliment bogat in proteine. Lintea contine multe fibre care mentin sanatatea sistemului digestiv, este o sursa importanta de antioxidanti, care apara celulele de actiunea radicalilor liberi, contine acid folic, esential mai ales pentru femeile insarcinate, si, datorita continutului mare de vitamine si minerale, intareste sistemul imunitar.
 
Studiile au aratat ca o alimentatie in care predomina alimentele alcaline imbunatateste sanatatea pielii, parului si unghiilor si are efect anti-imbatranire.
 
Alte alimente alcaline sunt: spirulina, fructele, verdeturile si legumele, in special urzicile si patrunjelul, merele, ciresele, smochinele, grepfruitul, perele, nectarinele, piersicile, ananasul, mandarinele, varza, anghinarea, conopida, fasolea verde, ardeiul gras, varza kale, ridichiile, castravetii, ceapa, mazarea, salata verde, dovleceii, mango, papaya, strugurii, sparanghelul, maslinele, semintele de tot delul, soia, hrisca, migdalele, dar si ceaiul verde.
 
 
 
Tags:
alimente alcaline
alcalinizare organism
ph organism
alimente sanatoase
cele mai sanatoase alimente
cele mai alcaline alimente
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Alex
    1. Alex 20.01.2017 16:11

    Toate bolile sunt cauzate de acidoza din organism. Singura solutie este alimentatia bogata in fructe, legume si nu in ultmul rand gandirea pozitiva . Toate acestea bazifica pH-ul sanguin. Pentru mai multe informatii, cititi articolul de mai jos : http://herbacom.ro/echilibrul-acido-bazic-din-organism/

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare