Top 3 cele mai sanatoase diete de slabit

Alegerea unei diete este foarte importanta atunci cand decizi ca vrei sa pierzi in greutate, deoarece felul in care ea este conceputa iti va dicta mai tarziu gusturile alimentare si te va ajuta sa iti pastrezi un stil alimentar sanatos. Daca o dieta este prea drastica, prea scurta sau prea saraca in nutrienti, dupa incheierea curei de slabire risti sa te ingrasi din nou sau sa te trezesti cu tot felul de probleme de sanatate.

Care sunt lucrurile pe care trebuie sa le verifici atunci cand incepi o dieta de slabit?

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

1. Meniul zilnic al dietei trebuie sa contina nutrienti din toate grupele alimentare (proteine, grasimi sanatoase, carbohidrati, glucide).

2. Alimentele din dieta sa nu fie pretentioase, ci unele obisnuite. Daca alegi o dieta care contine numai alimente pe care nu obisnuiesti sa le gatesti in mod normal, atunci n-o sa reusesti sa iti pastrezi stilul alimentar si dupa ce inchei dieta.

3. Opteaza pentru o dieta cu care te simti bine, care nu iti afecteaza starea psihica si energia.

Care sunt cele mai sanatoase diete de slabit? 

1. Dieta mediteraneana

Dieta mediteraneana este asociata cu o calitate a vietii mai buna si o sanatate de fier, incluzand aici o inima sanatoasa, o speranta de viata mai mare si o greutate corporala normala, asadar daca vrei sa slabesti treci pe aceasta dieta. 

Cum slabesti cu dieta mediteraneana?

  • Consuma la fiecare masa, pe langa felul principal, si o salata cu multe legume, verdeturi, ulei de masline extravirgin si lamaie.
  • Mananca mult peste.
  • Evita faina alba si opteaza pentru cerealele integrale.
  • Inlocuieste dulciurile cu fructe.
  • Renunta la alimente procesate (alimente de tip fast-food, mezeluri, produse de patiserie sau cofetarie, chipsuri, sucuri nenaturale, alimente care contin coloranti, cereale dulci, prajeala).
  • Consuma iaurt si branzeturi, scoate din meniu carnea rosie.
  • Nu uita sa pui in salate seminte de in, seminte de canepa decorticate, seminte de floarea soarelui, de dovleac, nuci, migdale, fistic si alune.

2. Dieta de 14 zile conceputa de dr. Oz

Aceasta dieta presupune sa consumi cat mai multe iaurturi, legume, verdeturi, supe, ciuperci, avocado, linte, fasole, naut. De asemenea, pentru a slabi trebuie sa alternezi zilele in care mananci mai mult cu cele in care mananci mai putin si sa eviti sa mananci intre orele 8 seara si 8 dimineata.

Ca sa eviti infometarea, consuma intr-o zi 2000 de calorii, iar in ziua urmatoare 1200-1400 de calorii. In acest fel, o sa ai energie in fiecare zi, o sa mananci ce iti place, in cantitati mici bineinteles, si vei pierde in greutate asa cum iti doresti.

Ce si cum mananci in cele 14 zile de dieta?

Dimineata la trezire consuma un pahar mare de apa calduta cu lamaie, iar la micul dejun este recomandat un smoothie din 2 linguri de proteine de orez (se gasesc la magazinele naturiste), 2 linguri de seminte de in macinate, o jumatate de cana de fructe de padure, o jumatate de banana si o cana de lapte de soia fara arome sau lapte de migdale. Dai toate ingredientele prin blender si il consumi imediat.

Restul zilei ai voie sa mai mananci o bucata de carne de pui, peste sau curcan care sa nu depaseasca 170 de grame, o jumatate de cana de orez brun fiert, ciorba de legume (fara ou si fara ulei), un iaurt, gustari cu humus, muraturi, cateva nuci sau migdale, legume. Poti adauga la mesele tale si putin ulei de masline, otet balsamic sau de mere, avocado, un sfert sau o jumatate de fruct pe zi.

Ce legume sunt permise? Toate legumele cu indice glicemic foarte mic, adica ardei gras, castraveti, anghinare, broccoli, conopida, varza, telina, ceapa, usturoi, vinete, fasole verde, mazare, ridichii, dovlecei, rosii, salata verde, spanac, rucola si tot felul de alte verdeturi.

Mai sunt permise: lintea, ciupercile, fasolea uscata, morcovii, ghimbirul, ceaiul verde. De asemenea, poti lua o pastila efervescenta cu multivitamine in fiecare zi.

3. Dieta Pegan

Dieta Pegan este o combinatie intre dieta Paleo si dieta vegana, inventata tot de dr. Oz, iar principala regula este sa mananci alimente naturale, neprocesate, cat mai aproape de ce mancau stramosii nostri. 

Dieta Pegan permite consumul de cereale integrale, dar numai cele care nu contin gluten, cum ar fi quinoa, orezul negru sau salbatic, o jumatate de cana pe zi. 

Dieta Pegan mai presupune consumul a doua oua la micul dejun. 

Ce alimente mai sunt permise? Poti manca zilnic: salata verde, rucola, orice fel de leguma cu frunze verzi,  lime (lamaie verzi), lamai, rodii, rosii, o jumatate de cana de fasole boabe, linte, quinoa, orez negru sau brun. De asemenea, in dieta Pegan sunt recomandate nucile, semintele de in, chia, canepa, susan, dovleac, nuca de cocos, avocado si uleiul de masline. 

In aceasta dieta poti manca si cantitati mici de carne, doar ca trebuie sa te asiguri ca provine de la animale care au fost hranite cat mai natural. Alege carne de vita, de la pasari de curte (pui, gaina, cocos, curcan, rata, gasca) sau carne de miel. 

Incearca sa stai departe de alimentele care contin gluten, adica faina alba de grau, produsele de patiserie, pizza, hamburgeri, paine, covrigi, in principiu, orice produs care contine faina.

Citeste si Cu dieta Oshawa slabesti 7 kilograme in 10 zile.

 

Tags:
diete de slabit
diete sanatoase
top diete
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare