Top 3 diete care permit consumul de carne

 Nu toate persoanele care vor sa slabeasca cauta diete foarte restrictive, care oricum ofera rezultate pentru o perioada scurta si asta pentru ca dupa incheierea dietei kilogramele revin daca te intorci la vechile obiceiuri alimentare gresite. Sunt persoane care prefera sa slabeasca incet, dar sigur, fara a-si leza organismul cu pofte pe care sa nu le poata indeplini, asa ca apeleaza la diete care permit consumul de carne, putina ce-i drept, dar este mai bun decat deloc. Am alcatuit un top al celor mai indicate diete daca nu poti renunta la carne.

 

1.Dieta disociata

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Dupa cum sugereaza si numele, dieta disociata permite consumul de alimente din toate grupele alimentare. Principiul dietei este alegerea alimentelor cu timpi asemanatori de digerare. Carnea nu poate fi digerata atat de usor precum legumele, de exemplu, iar acesta este si motivul pentru care nu ai voie sa combini alimentele la o masa.
 
 Alege doar o categorie pentru fiecare masa in parte! Dieta este una mai mult decat permisiva si asta pentru ca permite un meniu variat in fiecare zi. Poti consuma lactate, oua, legume, fructe si carne ( doar carne de pui, curcan si peste). Exista mai multe variante la aceasta dieta, anume ca poti alege alimente din aceeasi culoare, poti alege pe mese sau pe zile si iti poti stabili meniul cum doresti, daca tii cont de reguli. O varianta de meniu ar fi:
 
Luni – carne de pui sau curcan
Marti – legume
Miercuri – lactate
Joi – fructe
Vineri – peste
Sambata – cereale
Duminica – oua
 
*Ordinea poate fi aleasa de tine.
 
Dieta se tine atata timp cat consideri ca ai nevoie pana obtii silueta dorita. Nu este o dieta restrictiva, asa ca poate deveni un regim alimentar permanent. Numai intr-o saptamana poti slabi 5-6 kilograme.
 
 

2.Dieta Rina de 90 de zile

 

 

 

O alta dieta prietenoasa este Dieta Rina. Iti poti face toate poftele ca oricum vei slabi, iar partea buna este ca-ti va accelera metabolismul ca sa nu mai ai probleme cu depunerea caloriilor. In functie de organism, in 90 de zile poti slabi 10-15 kilograme si chiar mai mult.

 
 Dieta se bazeaza pe 4 categorii de alimente, care se consuma atunci cand vine ziua fiecaruia dintre ele si se reia mereu cilcul. In ziua 29 se consuma doar apa, pentru o detoxifiere puternica dupa care se reia planul celor 4 categorii alimentare. 90 de zile este o perioada lunga, dar este suficient cat sa obtii in mod natural un metabolism mai bun. Dupa incheierea celor 90 de zile, se recomanda sa reiei dieta pentru inca 90 de zile ca sa te asiguri ca metabolismul se schimba in bine definitiv. Trebuie doar sa ai grija sa respecti zilele cu alimente exact asa cum sunt, altfel nu vei avea rezultate. Iata cum se tine dieta:

Ziua 1 - proteine animale
Ziua 2 – legume
Ziua 3 – carbohidrati
Ziua 4 – Vitamine din legume, fructe si fructe oleaginoase ( nuci, alune, acaju, etc)
 
 

3.Dieta Dash pentru abdomen plat

 

 

O dieta prietenoasa care ofera multe beneficii pentru silueta si sanatate, anume ca previne si trateaza diabetul , scade colesterolul, sustine sanatatea inimii si a sangelui, dar si a plamanilor. A fost desemnata in nenumarate randuri in SUA cea mai sanatoasa dieta pentru slabire si refuza sa iasa din top.
 
Desi este o dieta care te ajuta sa slabesti sanatos si armonios in toate zonele corpului, are o actiune mai deosebita pentru zona abdomenului. Ce poate fi mai usor decat sa ai un abdomen perfect, mancand absolut orice si fara a numara caloriile. Este de ajuns sa tii dieta 3 saptamani si are doua faze, prima fiind de atac ( primele 2 saptamani), iar a doua faza de mentinere.
 
Daca in dietele anterioare nu ai voie sa combini alimente din mai multe categorii, iata ca aceasta dieta iti permite. In primele 2 saptamani, la fiecare masa a zilei ai voie sa combini alimente precum:
 
  • Proteine ( carne de pasare, peste, linte, fasole, oua, branzeturi si iaurturi cu continut scazut de grasime)
  • Grasimi sanatoase ( ulei de masline, avocado, nuci)
  • Mancaruri bogate in proteine si grasimi sanatoase ( somon, scrumbie, legume – dar NU cartofi si porumb sau altele ce contin amidon)
 
Faza a doua a dietei trebuie sa contina la fiecare masa doar proteine si legume, pentru ca metabolismul sa se stabilizeze.
 
Oricare dieta ai alege trebuie sa stii ca este foarte important sa o imbini cu exercitii fizice zilnice si cu hidratare, consumand zilnic 2 litri de lichide. De asemenea, pe timpul dietei dar si dupa incheierea ei, este indicat sa se evite alimentele nesanatoase, pline de grasimi, alcool si zahar.
 
 
 
 
Sursa: healthline.com; doctoroz.com;
 
Tags:
dieta cu carne
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare