Top 3 diete cu fructe de sezon

Am ales trei fructe pe care le gasiti usor in supermarket. Daca vreti sa tineti dieta, grapefruitul, lamaia sau kiwi sunt fructele de sezon pe care va puteti baza.

1. Dieta cu grapefruit
 
A fost inventata in America prin anii '30 si propune o slabire rapida in greutate. Programul acestei diete dureaza 12 zile si promite o slabire de aproximativ 5 kilograme. Din pacate, daca nu va organizati stilul culinar, astfel incat sa mancati moderat, aceste kilograme se vor pune rapid la loc.
 
Ceea ce conteaza este ca numarul caloriilor sa nu depaseasca cifra de 1200 pe zi, garantandu-se astfel slabirea pentru oricine. De asemenea, este important ca la fiecare masa sa fie consumat o jumatate de grapefruit sau un pahar de suc de grapefruit neindulcit.
 
Cum arata meniul pentru aceasta dieta?
 
Mic dejun:
- 2 oua gatite in orice stil;
- o jumatate de grapefruit sau un pahar de suc natural de grapefruit neindulcit;
- 2 felii de bacon.
 
Pranz:
- 1 grapefruit sau un pahar de suc natural de grapefruit neindulcit;
- o salata cu orice fel de dressing;
- carne de orice fel.
 
Cina:
- 1 jumatate de grapefruit sau suc de grapefruit neindulcit;
- carne, de orice fel;
- legume (numai verzi sau rosii), consumate ori in salata, ori fierte;
- ceai sau cafea.
 
 
Dieta trebuie tinuta 12 zile, dupa care sa faceti pauza 2 zile si sa o reincepeti inca 12.
 
2. Dieta cu kiwi
 
Dieta e perfecta pe timp de iarna, kiwi fiind fructul pe care il consumam mai ales in anotimpul rece. Nutritionistii considera ca acest fruct este perfect in curele de slabire, deoarece hidrateaza organismul, ii asigura nutrientii de care are nevoie si il ajuta sa slabesca 2 kilograme pe saptamana. De asemenea, fructele de kiwi imbunatatesc digestia si energizeaza organismul.
 
  Care sunt regulile dietei cu kiwi?
 
- Consuma intre mese, in loc de gustari, 2-3 fructe de kiwi.
 
- Inlocuieste una dintre mesele principale cu un bol de fructe de kiwi.
 
- Bea multa apa.
 
 
- Celelalte doua mese principale trebuie sa fie sarace caloric si sa contina doar 2 din aceste alimente: verdeturi, salate, orez integral, legume fierte (mai putin cartofi), peste slab, iaurt simplu, linte fiarta, supa de legume. Portiile trebuie sa fie mici.
 
- Dulciurile trebuie excluse complet din dieta.
- Este permis un singur pahar de suc de kiwi pe zi.
 
3. Dieta cu lamaie
 
Te ajuta sa pierzi 5 kilograme in 14 zile. Exista o dieta cu orice aliment de pe lumea asta, tot ce trebuie sa faci este sa incluzi alimentul respectiv cat mai mult in meniul tau zilnic, sa eviti alimentele procesate, sa mananci mai putin si sa astepti rezultatele. Dieta cu lamaie este o dieta mai eficienta ca altele pentru ca lamaile sunt sarace caloric si ajuta foarte mult la detoxifierea organismului. Asadar, este o dieta care impusca doi iepuri dintr-o lovitura: te detoxifiaza si te scapa de kilogramele in plus. Tinuta asa cum trebuie, dieta cu lamaie te poate ajuta sa scapi de 5 kilograme in 14 zile.
 
Ingrasarea apare de fiecare data cand digestia este prea lenta si nu functioneaza cum trebuie, iar lamaile (atat sucul cat si coaja) nu fac decat sa accelereze tranzitul intestinal, sa elimine toxinele din intestine, sa stimuleze sucurile gastrice si sa imbunatateasca digestia. Coaja de lamaie contine pectina, o substanta care te ajuta sa pierzi in greutate si sa invingi senzatia de foame. De asemenea, aciditatea sucului de lamaie impiedica stomacul sa absoarba zaharul prea repede, asta inseamna ca zaharurile nu vor mai fi stocate sub forma de grasimi.
 
Dieta cu lamaie nu presupune, bineinteles, sa consumi numai lamai, important este sa consumi zilnic mancare sanatoasa, in portii mici, si sa te asiguri ca macar o masa pe zi include si lamaia.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
Top 3 diete cu fructe de sezon
dieta cu kiwi
dieta cu grapefruit
dieta cu lamaie
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare