Top 3 obiceiuri care cresc riscul de cancer

Din unele prea putin, din altele prea mult...exista acest top 3 obiceiuri care cresc riscul de cancer. Exceptam aici alti factori cum ar fi cei genetici si cei care tin de mediu. Daca tot poti, macar ai grija de cele trei obiceiuri care cresc riscul de cancer si elimina-le.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Primul este legat de somn. Prea putin nu e deloc bine. Statul cu ochii pe tavan pana la ore tarzii te extenueaza si te face sa nu te mai poti concentra la job. In plus, un studiu recent a descoperit ca daca ne mentinem in limite normale de somn, putem reduce riscul de a dezvolta o forma agresiva de cancer de san. Asa ca asigutati-va ca aveti parte de o perioada suficienta de odihna in fiecare noapte.

Mai incet cu vinul. Stiu ca v-am povestit ca un pahar pe zi este excelent din moment ce are capacitatea de a lupta cu bolile insa nu exagerati. Ajungeti sa obtineti efectul opus.  

 

Un studiu recent a descoperit ca daca bem intre 7 si 14 pahare de vin pe zi, riscul de cancer de san creste cu pana la 60%, scrie fitsugar.com. Solutia este sa ramaneti la un pahar de vin pe zi si apoi sa treceti pe apa. Hidratarea este esentiala.

 

Nici sedentarismul nu iti face bine. Evident ca ai nevoie de o perioada de relaxare pe canapea insa nu exagera cu timpul petrecut acolo. Nu mai sari peste sedintele la sala in favoarea unor planuri sedentare! Uite cum iti cresti riscul de a dezvolta boli.

Sedentarismul creste riscul de exces

Ai aflat care este topul celor 3 obiceiuri care cresc riscul de cancer. Iti ramane sa faci tot posibilul sa le eviti. 

Tags:
Top 3 obiceiuri care cresc riscul de cancer
cancer
regim de viata sanatos
calorii
lipsa de somn
vin
hidratare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare