Top 3 probleme rezolvate de alimentatie

Te intorci de pe o parte pe cealalta si nu poti adormi? Te-a lovit PMS-ul si te irita absolut orice? Inainte de a ataca dulapiorul cu medicamente, da o raita prin bucatarie. E o vorba care spune ca cel mai puternic medicament de pe planeta e mancarea proaspata. Medicii spun ca alimentele, asimilate cum trebuie, regleaza toate functiile biologice ale organismului. Conteaza atat ce cat si cum mananci asa ca am facut un top 3 probleme rezolvate de alimentatie.

Balonare 

De fiecare data cand ma simt pufoasa si nu imi place cum cade nici o haina pe mine, incep sa analizez mai bine meniul zilnic. Inlatur toate alimentele care se digera incet si ma orientez spre mancarea care ma hidrateaza. Pe lista mea de cumparaturi se ingramadesc pepenele, castravetii si telina - excelente alimente care ajuta la detoxifiere si pun balonarea pe fuga.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Marea problema e ca nu reusim sa impiedicam retentia de apa in organism din cauza ca obisnuim sa mancam destul de sarat. Orienteaza-te spre alimente care asigura hidratarea si contin fibre care stimuleaza digestia. Incearca un smoothie cu papaya, ananas, gheata si lapte de migdale

Iti sare tandara din orice

Acum iti place ceva la nebunie iar peste o ora detesti acelasi lucru pe care l-ai laudat. Esti mai capricioasa decat vremea de primavara. S-ar putea sa fie din cauza ca sari peste micul dejun. Studiile britanice au demonstrat ca persoanele care mananca la maximum 2 ore de la momentul in care s-au trezit sunt mai calme pe parcursul zilei si au performante mai bune la job. Asa ca mananca dimineata. Cel mai bun mic dejun include cereale integrale care asigura glucoza necesara creierului, proteine care induc senzatia de satietate si mentin nivelul de zahar la nivelul optim in sange si cateva legume si fructe care asigura necesarul de antioxidanti

Ca sa mentii un echilibru psihic ai nevoie si de seleniu, un mineral gasit in ton, oua si curcan care te ajuta sa ai o stare psihica pozitiva. Studiile arata ca femeile cu deficit de seleniu sunt mai predispuse la depresie din cauza ca mineralul respectiv este crucial pentru secretia hormonilor tiroidieni care guverneaza metabolismul si starea de spirit. Necesarul zilnic de seleniu este de 55 de miligrame si il poti lua dintr-o cutie de ton. 

 

Dureri cauzate de PMS 

 

Stii ca se apropie momentul menstrei dupa durerile care te apuca inainte de termen cu o saptamana? Ai o problema cu fierul din organism. Un studiu la care au participat 3000 de femei, a analizat meniul lor timp de 10 ani si a descoperit ca persoanele care au consumat peste 20 de miligrame de minerale zilnic prezentau un risc cu 40% mai scazut de a se confrunta cu durerile date de sindromul premenstrual. Necesarul zilnic de fier il poti lua din fasole si spanac. Gasesti aici lista cu alimente care contin fier.

Top 3 probleme rezolvate de alimentatie se termina aici. Celelalte probleme de sanatate pe care le rezolva un regim de viata sanatos pot fi gasite pe abcnews.

Tags:
Top 3 probleme rezolvate de alimentatie
PMS
balonare
alimente care contin fier
regim de viata sanatos
hidratare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare