Top 3 sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa
Stiti regula de aur : nu conteaza neaparat ce mananci ci cum combini alimentele in farfurie. Iata de ce iesim azi la interval cu top 3 sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa.
Nu gati cu ulei de masline. E prima regula. Explicatia este simpla : uleiul de masline bogat in grasimi omega-6, blocheaza reactia organismului fata de inflamatiile care apar in cazul unor boli cronice cum ar fi artrita.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Cercetarile arata ca uleiul de masline este folosit in defavoarea altor tipuri de uleiuri, la gatit. Este totusi mai putin procesat comparative cu alte uleiuri si afecteaza beneficiile nutritionale ale alimentelor. Iata de ce este indicat doar pentru salate si sosuri reci.
De la ulei trecem la banane, care ar trebui mancate atunci cand sunt verzi. Cu cat sunt mai necoapte, cu atat contin mai mult amidon rezistent care va ajuta organismul sa absoarba mai putine calorii.
Top 3 sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa se termina cu o sugestie : renuntati la caffe latte. Mai bine beti o cafea normala. Protejeaza inima si organismul iar daca adaugati putin lapte si nu puneti zahar, aveti o bautura care contine doar 50 de calorii.
Acesta este top 3 sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa.
1 Comentarii
De cand e uleiul de masline un aliment ce trebuie evitat? Uleiul de masline este sanatos pentru inima si o sursa buna de vitamina E. Contine aproximativ 14 % acizi grasi saturati, 9% polinesaturati si se considera ca acesta are un efect protector impotriva bolilor in care sunt implicati radicali liberi (cancerul, artrita, imbatranirea prematura si maladiile cardiovasculare). O lingura de ulei de masline asigura cam 10 % din necesarul zilnic de vitamina E. Probabil ca tu ai vrut sa spui sa evitam prajirea cu ulei de masline. Aceasta nu este indicata din cauza ca are un punct de fumegare scazut. Daca ai nevoie de un ulei de masline rezistent la temperaturi inalte, alege-l pe cel slab pentru ca filtrarea ii confera un punct de fumegare mai ridicat