Top 3 snacksuri sanatoase

Stii ca atunci cand sari peste o gustare riscul de a manca peste limita la urmatoarea masa e ridicat. Dar cine are timp de asa ceva cand dead-line-urile se bulucesc peste tine? Ca sa nu mai invoci pretextul de mai sus, am pregatit o lista cu top 3 snacksuri sanatoase.

Sunt sanatoase, nutritive si contin carbohidratii si proteinele de care ai nevoie ca sa functionezi normal. In plus, sunt gata cat ai clipi si iti tin foamea in frau pana la urmatoarea masa.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Prima gustare care merita strecurata in frigiderul de la birou este un mix de fructe confiate. Nu apelati la produsele de comert, mai bine faceti-l in propria bucatarie. Adauga fulgi de cocos deshidratat, seminte de in si presara putina scortisoara si ghimbir. Amesteca bine totul si tine-l la frigider. Cand te roade foamea nu-ti ramane decat sa amesteci o lingura din acest mix, cu una de cereale integrale si sa le presarati intr-un bol cu iaurt degresat. Racoritor si nutritiv!

Cui ii place hummus sa ridice mana sus! Numai una, cealalta e ocupata cu pita. Ca sa faci din hummus un snack sanatos, arunca in pasta niste ardei gogosari. Sunt bogati in vitamina A si B si iti redau vitalitatea. Gustare bogata in proteine, hummusul este si o excelenta sursa de fibre. Un studiu recent arata ca dieta bogata in fibre ajuta la scaderea colesterolului rau. Ai grija insa sa nu te lasi furata de gustul divin si portioneaza-ti gustarea.

Daca esti fan avocado, te vei bucura de al treilea snack sanatos. Propun o portie zdravana de guacamole pentru ca e plin de grasimi bune si proteine. Nu trebuie decat sa feliezi un ou fiert, sa scoti galbenusul si sa umpli golurile cu o pasta obtinuta din avocado si o mana de rosii. Poti sa tii snacks-urile in frigider pentru o perioada de pana la trei zile.

Top 3 snacksuri sanatoase se incheie aici, insa tare as vrea sa-l marim. Propuneri?

Tags:
top 3 snacksuri sanatoase
regim de viata sanatos
avocado
guacamole
galbenus
scortisoara
ghimbir
carbohidrati
proteine
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare