Top 3 supe delicioase, preparate inedit. Nu ai mai vazut asa ceva!

Supele sunt nelipsite din meniurile noastre fie ca ne dorim o masa calda fie ca suntem la cura de slabire. Ca sa iesim putin din banalitate, putem prepara supe cat mai inedite pentru varietate, un plus de culoare si cu un mix interesant de arome. Daca si tu vrei sa incerci ceva diferit fata de clasicele supe si sa-ti impresionezi membrii familiei si musafirii, nu ezita sa prepari supe altfel. Sunt pe gustul oricarei persoane, iar cel mai important aspect este ca nu ingrasa sub nici o forma, asa ca putem face abuz de ele.
 

1.Supa in paine

Ai libertatea de a face orice tip de supa in acest mod, dar cel mai bine se potriveste supa crema dintr-o leguma anume ( poate fi supa crema de ciuperci, telina, dovleac, morcov, usturoi, rosii, etc). Iata un exemplu de supa si ingredientele necesare:
 
  • 10 ciuperci proaspete, taiate bucati mici
  • 2 cepe, taiate marunt
  • 2 linguri de unt dietetic
  • 4 linguri de faina ( poate fi si fara gluten, daca ai intoleranta)
  • 1,5 litri de zeama de supa de pui sau apa
  • 2-3 linguri de praf curry
  • Sare si piper dupa gust
  • Ierburi aromatice dupa gust
  • Paini rotunde ( cate vrei la numar si poti alege dimensiunea dorita in loc de bol) – in loc de paine poti folosi si un dovleac mediu, scobit bine si rumenit la cuptor.

 
Pune intr-o oala la calit ceapa si ciupercile taiate marunt in unt, iar cand se inmoaie adauga faina si mai lasa 1 minut. Urmatorul pas este sa adaugi apa sau zeama de supa, condimentele si ierburile aromatice, dupa care se lasa la foc mediu sub capac. La un moment dat, ciupercile se scot din supa, se scurg de zeama si se adauga in blender pentru a obtine o crema de ciuperci. La final se adauga in zeama de pe foc si se amesteca bine.
 
*Painea se scobeste inautru cu grija pentru a nu rupe marginile, iar supa se adauga fara probleme in interiorul ei. 
 
 
 

2.Supa din legume cu salata vie in mijloc

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Este o supa raw vegana, adica din ingrediente crude. Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
 
  • 1 punga de salata verde sau verdeata dupa preferinte ( 6-8 frunze)
  • 1 rosie medie taiata cuburi
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2-3 legaturi de ceapa verde 
  • 2-3 catei de usturoi taiati marunt
  • 200 ml de lapte vegetal de migdale, orez sau nuca ( dupa preferinte)
  • O lingurita de turmeric pudra
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 1-2 linguri de otet de mere
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 varf de lingurita de drojdie inactiva ( daca iti doresti gust de branza – imita perfect gustul)
  • Condimente dupa gust
 
Poti cumpara laptele de migdale sau il poti prepara acasa la blender. Ai nevoie de unul puternic. Depinde de tine. Laptele se pune la fiert la foc mic, iar intre timp se adauga intr-un bol separat frunzele de salata cu restul ingredientelor ca sa se intrepatrunda aromele. Cand laptele este suficient de caldut, se adauga in bolul cu salata. La final se mai adauga condimente si ierburi aromatice dupa gust.
 
 

3.Supa cu capac de foietaj

Este o supa chic, inspirata din bucataria frantuzeasca, care te va da pe spate. Este sanatoasa si consistenta si ai nevoie de cateva ingrediente doar:
 
  • 1 aluat foietaj
  • 500 grame cartofi
  • 2 bucati de praz
  • 1 lingura de bulion 
  • 1 shallota
  • 1 galbenus
  • Unt dietetic
  • Apa
  • Condimente dupa gust

 
Ai nevoie de boluri termorezistente, un blender bun si o oala. In oala se pun untul, ceapa si cartofii taiati bucati pentru a se cali, apoi se adauga prazul, apa si condimentele. Se lasa la fiert pentru 30 de minute. Cand este gata, supa se toarna in blender pentru a se obtinne o pasta cremoasa. Acum ai nevoie de bolurile termorezistente in care vei turna supa crema. 
 
 
Pasul urmator este sa decupezi foietajul in forma putin mai mare decat gura bolurilor termorezistente, iar cu ele sa acoperi gura lor. Cu galbenusul vei unge aluatul de pe boluri si lasa-le la rece pentru 15 minute. Ultimul pas este sa le pui la cuptor pentru 15 minute la 200 grade Celsius. Supa se serveste scobind in interior painea.
 
 
 
Sursa: allrecipes.com; countryliving;

 

Tags:
supe delicioase
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare