Nimic nu se compara cu torturile raw vegane. Contin inducitori naturali in loc de zahar rafinat, nu contin coloranti sau aditivi, iar in farfurie sunt o explozie de culoare si arome. Un alt plus este ca ofera imediat senzatia de satietate si nu va trebui sa consumi o portie prea mare. Cand vine vorba de slabire, sanatate si mentinere, cu siguranta poti apela linistita la torturile vegane si nu-ti trebuie ingrediente scumpe. Se fac atat de usor incat va fi o adevarata placere. Trebuie sa-ti mai spun ca sunt o buna cale de a educa copiii sa manance sanatos de mici.
1.Tort raw cu fructe de padure
Acest tort da impresia ca este o bombonica. Ar fura privirea oricui si trebuie sa-ti spun ca gustul este pe masura. Chiar daca fructele de padure nu se gasesc tot timpul anului, daca ai congelate poti profita acum de ele. Ingredientele necesare pentru blat sunt:
- 2 linguri de ulei de cocos ( inainte de utilizare se tine borcanul intr-un bol cu apa fierbinte)
- 150 grame de migdale crude
- 100 grame de curmale fara samburi
Ingredientele pentru crema sunt:
- 50 grame de unt de cacao ( poate fi inlocuit cu unt de cocos)
- 4 linguri de sirop de artar sau agave
- 300 grame de fructe de padure congelate
- 300 grame de caju crud ( trebuie sa stea in apa pentru 2 ore ca sa se hidrateze bine) – poti inlocui cu migdale decojite daca ai alergie
Ingredientele pentru blat se pun intr-un blender puternic pentru a obtine o pasta cremoasa, apoi o aranjam in farfurie sub forma de tort prin miscari de presare. Ingredientele pentru crema se pun tot in blenderul puternic, iar cand capata consistenta dorita se preseaza peste blat. Urmatorul pas este sa ornezi torul cu fructe si migda si il pui la frigider.
2.Tort raw cu ciocolata si fructe de padure ( alte fructe la alegere daca nu ai)
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Cu toate ca poti pune ce fructe doresti, nimic nu se compara cu gustul dat de ciocolata combinata fructele de padure. Pentru glazura poti folosi ca ingrediente:
- 250 grame de alune
- 65 grame de cacao pudra
- Un praf de sare
Ingredientele pentru crema de ciocolata sunt:
- 3 banane
- 30 de grame de seminte de psyllium (din plafare)
- 85 grame de miere de albine bio
- 40 grame de cacao pudra
Ingredientele pentru glazura se pun intr-un blender pentru a obtine o pasta cremoasa, care apoi se imparte sub forma de 2 bulgarasi, ce trebuie tinuti in frigider sa se intareasca. Ingredientele pentru crema de ciocolata se pun si ele la blender, iar de acolo obtinem o alta pasta cremoasa. Intr-o tavita inalta ai grija sa pui primul bulgaras de glazura si intinde-l bine sub forma tavitei, pe deasupra aseaza crema de ciocolata, apoi adauga si bulgarasul ramas, ce trebuie intins bine. La final se orneaza cu ciocolata rasa si fructe de padure sau alt fruct la alegere.
3.Tort raw cu banane si portocale
Iata un tort la fel de simplu de preparat cu un gust aparte. Pentru blat iti trebuie urmatoarele ingrediente:
- 3 linguri de apa
- 1 lingura de unt de cocos – se topeste in apa fierbinte in care tii borcanul pentru jumatate de ora
- 2 linguri de stafide
- 200 grame de migdale crude – se pun in apa la hidratat cu o noapte inainte
- 150 grame de curmale deshidratate ( eliminam samburii)
- Seminte de cardamom – optional
Ingredientele necesare pentru crema de portocale:
- Zeama de la 2 portocale mari
- Coaja de la o portocala
- 200 grame de caju crud – se pun la hidratat in apa cu o noapte inainte
- 6 linguri de unt de cacao
- 1 lingurita de extract de vanilie
Ingredientele necesare pentru crema de banane:
- 3 banane mari si coapte
- 2 linguri de tarate psyllium ( le gasesti la plafar sau magazinele bio)
- 1 praf de scortisoara
Intai, ingredientele pentru blat se pun in blender pentru a obtine o pasta groasa, dupa care se pune in congelator. Intre timp, se reiau pasii pentru crema de portocale, apoi pentru crema de banane, iar la final se aseaza intr-o tavita fiecare crema in ordine peste blat. La final se orneaza dupa bunul plac. Se lasa la frigider pentru cateva ore.
Sursa: vegansociety.com; minimalistbaker.com;