Top 3 tratamente de infrumusetare cu scortisoara

Scortisoara este buna in vin fiert, ceaiuri si prajituri, insa poate fi folosita cu succes si in tratamentele de infrumusetare, proprietatile ei benefice asupra pielii fiind de necontestat.

Scortisoara a fost folosita de sute de ani in medicina traditionala chineza si indiana ca remediu pentru raceala si indigestie, insa, mai nou, calitatile ei au fost apreciate si cand a venit vorba de produse cosmetice. Scortisoara este bogata in calciu, fibre, fier si uleiuri esentiale, toate benefice pentru piele.

Potrivit Huffington Post, cele mai comune intrebuintari ale scortisoarei in ritualurile de infrumusetare sunt urmatoarele:

1. Masca de fata anti-acnee

De ce sa dai banii pe tratamente costisitoare care sa te scape de acnee? Scortisoara este foarte eficienta. Cum se face masca cu scortisoara? Foarte simplu. Amesteca o lingura de scortisoara cu 3 linguri de miere si aplica pasta rezultata pe fata. Scortisoara va opri bacteria care cauzeaza acneea, iar mierea va reduce roseata si va hidrata pielea. Masca trebuie lasata sa actioneze cam 10 minute.

2. Tratament pentru cresterea parului

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ai probleme cu caderea parului? Pentru a stimula cresterea parului ai nevoie de o masca de par cu scortisoara. Cum se prepara? Amesteca 1 lingura de scortisoara cu una de miere, un ou si o jumatate de ceasca de ulei de masline si aplica pe par. Lasa aceasta masca sa actioneze vreo 15 minute dupa care spala-te cu un sampon.



3. Tratament de exfoliere pentru pielea uscata

Ca sa elimini celulele moarte de la suprafata pielii ai nevoie de o crema de exfoliere. Cremele cu scortisoara s-au dovedit foarte eficiente in exfolierea pielii. Cum sa prepari acest tratament? Amesteca sare de mare, cu miere, ulei de masline, ulei de migdale si scortisoara, preferabil sa fie macinata mai mare. Dupa acest tratament, pielea va fi hidratata si mai sanatoasa.

Singurul inconvenient al acestor tratamente de infrumusetare este ca imediat dupa aplicare o sa va simtiti ca o prajitura, mirosul scortisoarei fiind foarte puternic si destul de persistent.

Tags:
masti de par naturiste
tratamente par naturale
scortisoara
caderea parului
tratamente de infrumusetare acasa
scortisoara proprietatii
masca de fata anti-acnee
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare