Top 3 trucuri pentru dinti albi

Nu mai visati la zambetul impecabil si luminos cu luminozitate de detergent. Dintii nu trebuie sa fie alb imaculat – culoarea lor naturala este un alb cu usoare nuante de galbui. Cu cat imbatranim dintii tind sa se inchida cu o nuanta sau doua. De-a lungul timpului smaltul se erodeaza si astfel poate absorbi culoarea din alimentele pe care le mananci. De aceea am facut un top 3 trucuri pentru dinti albi, ca sa ii mentii asa cum iti doresti si sa poti zambi fara probleme

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Petele pot aparea si din cauza tartrului sau a placii care apare intre dinti. Exista mai multe alimente si chiar si sucuri cu acid, cafea sau ceai. Tineti minte : cu cat sunt mai galbene petele de pe dinti, cu atat vor fi mai usor de scos. Multe pete comunie pot fi curatate de pe dinti de catre stomatologi dar sunt procedee pe care le puteti face si acasa.

Stomalogii citati de Prevention.com sustin ca ne putem face acasa propriul inalbitor de dinti. Avem nevoie de o pasta obtinuta din bicarbonate de sodium si apa cu care ne putem spala pe dinti de cateva ori pe luna pentru a indeparta petele aparute. Pasta granulate va lustrui smaltul dar nu este destul de intruziva incat sa il atace, dau asigurari specialistii.

Pana la interventie putem sa ne axam pe preventie. Asa ca, pentru a-ti proteja dantura, incearca sa bei cu un pai. Daca vei sorbi bautura vei preveni mai usor petele care pot aparea pe dinti mai ales dupa ce i-ai supus unui procedeu de albire. Ceaiul si cafeaua lasa pete destul de des asa ca ai grija la ele.

Te poti si folosi de mancare. Diverse alimente cum ar fi merele, telina si morcovii se comporta ca niste mici periute de dinti pentru ca pot curate petele care persista de mai mult timp. Efectul ar putea fi vizibil in special daca esti bautor de cafea. Acidul din mere, de exemplu, combinat cu fibrele pe care le contine fructul, fac din el un adevarat aliment perfect pentru a-ti albi dantura.

In fine, un truc care tine mai mult de estetica. Pentru a da impresia ca ai dintii mai albi, alege cu atentie rujul.  Acesta este top 3 trucuri pentru dinti, daca mai aveti si alte sugestii, nu ezitati sa le lasati in comentarii.

 

Tags:
Top 3 trucuri pentru dinti albi
albire dinti
pete galbene pe dinti
igiena orala
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare