Top 4 alimente pe care sa nu le ratezi toamna asta

Incetati cu nostalgia valurilor care se lovesc de tarm! A venit, a venit toamna, acopera-mi inima cu ceva dar si masa pentru ca e timpul sa revii la silueta la care ai lucrat inainte de vacanta. Nu e nici un dubiu ca excesele din concediu au distrus-o usor, asa ca e cazul sa adopti o dieta simpla, cu alimente de sezon.

In top 4 alimente pe care sa nu le ratezi toamna asta poti gasi lucruri delicioase care te ajuta sa slabesti sanatos.
 
Cartofi dulci
 
Ne plac pentru ca fiecare guguloi rotund si dulce contine cate 4 grame de fibre care ajuta digestia. Vitamina A care le curge prin corpul carnos iti intareste sistemul imunitar si sa nu mai vorbim despre beta carotenul care iti repara pielea facand-o stralucitoare si frumoasa. Cei mai multi prefera sa ii manance copti, la foc de munte sau la cuptor in caz ca nu ajungeti prin excursii. Noi va sugeram sa ii faceti piure si sa ii savurati cu o salata sanatoasa.
 
Broccoli
 
Am dedicat pagini intregi legumei inrudite cu conopida si asta deoarece broccoli este o sursa fantastica de antioxidanti, vitamina C si potasiu. Acelasi broccoli te fereste de anumite tipuri de cancer si poate preveni aparitia si dezvoltarea osteoartritei. Leguma e sursa de beta caroten si calciu si astfel protejeaza sanatatea ochilor, are grija de inima si intareste sistemul osos. Il poti adauga practic la orice mancare insa are o savoare aparte daca il gatesti pe grill, il coci sau chiar il mananci raw. Mare atentie sa nu il gatesti in exces pentru ca risti sa pierzi din potasiu si vitamina C.
 
Sfecla rosie
 
 
Sunt innebunita dupa sfecla rosie. Imi place sa o cumpar la borcan, imi place sa o mananc, imi place sa o gatesc si sa o savurez in orice fel. Minunata sfecla rosie e o bomba de antioxidanti, calciu si potasiu iar proprietatile ei antiinflamatoare sunt renumite. O puteti manca si o puteti chiar bea in smoothie-uri de tot felul. Sfecla rosie poate fi chiar pusa pe gratar sau mancata cruda –exact cum va spuneam mai devreme.
 
Strugurii
 
A venit toamna, se culeg viile si bem must si mancam ciorchini aurii sau negri ca pamantul. Strugurii sunt deliciosi dar atentie, ingrasa! Sursa excelenta de vitamina C sau K, strugurii fac treaba buna daca vrei sa te hidratezi. Contin si compusi care reduci alergiile, asa ca e bine sa ii tii aproape spun nutritionistii de la Huffingtonpost.com. Am descoperit recent ca sunt ideali atunci cand ai chef de un desert bun la miezul noptii.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Tags:
Top 4 alimente pe care sa nu le ratezi toamna asta
sfecla rosie
dieta cu struguri
cartofi dulci
mancare de broccoli
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare