Top 5 alimente anti-burta

Secrete 16.07.2010 Madalina Stama

In timp ce unele ti se plang, ca nu au mancat diferit de restul zilelor, altele incearca sa scape basma curata, afirmand sus si tare ca de fapt au mancat mai putin, si mare le este mirarea ca arata asa, acum. Mare mi-e si mie mirarea sa cred ca portii mici de mancare au avut efectul acesta. Hmm…n-as prea crede. Asa cum nu cred ca burta nu se poate da jos. Pentru aceia care recunosc ca au o problema, ca burta a cam luat-o la vale, expertii dietetik.ro s-au adunat si-au pus de un top, cu cele mai bune alimente pentru burta.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

1. Migdalele

Migdalele au primit un binemeritat loc unu in top, dupa lungi dezbateri. Ideea de la care au plecat expertii a fost includerea in meniu a grasimile sanatoase, care sa absoarba excesul de grasime de pe burta, scapandu-te de ea. Lucru pe care migdalele il realizeaza fara mari eforturi, gratie vitaminei E si grasimilor mononesaturate. Si-atunci, de ce nu s-ar afla acestea in fruntea listei?

 

Cea mai simpla metoda prin care puteti include migdalele in alimentatie, este mixul de iuart degresat cu fructe (ideale sunt fructele de padure) si cu doua lingurite cu migdale. Numai ca aceasta nu este o gustare, ci propriul vostru mic dejun. Ca sa aveti habar, ca si reducerea centimetrilor din talie are legatura cu micsorarea portiilor cu mancare.

 

2. Avocado

Din ce am tras cu urechea la discutia expertilor de la dietetik.ro, am inteles ca avocado are mai multe substante de ardere a colesterolului decat alte fructe si ca, la fel ca migdalele, contin grasimi mononesaturate. Tot expertii dietetik.ro va sfatuiesc sa consumati avocado in salate, sau de ce nu sa va pregatiti un sandvis, iar avocado sa se regaseasca pe lista ingredientelor.

 

3. Ciocolata neagra sau semi-dulce
Nu, nu au baut ciocolata neagra expertii cand au fost in sala de meeting, de asta va pot asigura. Preferinta lor pentru acest deliciu se datoreaza prezentei unor componente in pudra de cacao, care reduce riscul bolilor de inima-atac de cord, infarct, dar si diabet. Iar legatura plauzibila dintre burta, care atarna dizgratios, continuandu-si rolul de a strica intreg look-ul, si componentele miraculoase din pudra de cacao, este aceea ca excesul de grasime, din zona taliei, duce la afectiunile amintite mai sus.

 

Ce va sfatuiesc expertii dietetik.ro sa faceti in privinta burtii? Sa va pregatiti un desert nutritiv din: cateva fructe de padure, proaspete peste care sa turnati ciocolata calda, neagra (1/4 de cana).

 

4. Uleiul de in

Linistiti-va, nu este nicio traznaie de-a expertilor! Acest ulei a mai fost laudat pana acum. Nu este prima oara cand omega 3, din uleiul de in, primeste laurii pentru riscul scazut de cancer, afectiuni ale inimii si Alzheimer. Iar burta se da jos, daca adaugati o lingurita cu ulei de in in smoothie si il dati pe gat una-doua.

 

5. Nucile de Macadamia

Sa stiti ca se gasesc si in hipermarket, asa ca sarim peste grija procurarii lor. Sar in schimb la beneficiile pe care vi le poate oferi consumul nucilor de Macadamia, cand burta o ia la vale. Fibrele! Asta spun expertii de la dietetik.ro. Fibrele din nucile de Macadamia “pacalesc” foamea. Asa ca, presarati cateva in mancare (se-mpaca bine cu puiul) sau in gustare, peste fructe si iuart. 

Tags:
nutritie sanatoasa
dieta rapida
migdale
avocado
ciocolata neagra
ulei de in
nuci de Macadamia
grasimea de pe burta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • SCIV
    1. SCIV 16.07.2010 08:10

    Multumesc foarte mult,pentru ca m-am documentat.AM sa incerc sa pun in practica.

  • iyliulia
    2. iyliulia 18.07.2010 21:58

    Ma intreb cati se gandesc la cum vom arata la 40 de ani si dupa cu un regim de viata absolut dereglat. http://bit.ly/b1Ru7O

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare