Top 5 cele mai bune alimente anticelulitice

Secrete 12.02.2010 Madalina Stama

Daca a trecut 1 Mai prima grija a fetelor este celulita si caile prin care pot scapa repede si eficient de depozitele adunate in cursul iernii.

   

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Repeta dupa mine: "celulita se hraneste cu indiferenta!". Esti indiferenta cand nu citesti etichetele produselor pe care le indesi cu repeziciune in cosul de cumparaturi, caci te grabesti sa ajungi acasa, la sa vezi emisiunea preferata, esti indiferenta cand vezi clar ca ai celulita si in loc sa actionezi acoperi sa nu se vada, esti indiferent cand ti se propune sa schimbi ceva in stilul de viata si nu o faci, esti indiferenta cand medicul iti spune ca ar trebui sa renunti la grasimi, dar cazi in pacatul slaninutelor si al catintei la gratar.

Chiar daca te supar, afirm cu tarie celulita este vina ta! Celulita nu se combate intr-o luna, pentru ca vine vara si urmeaza sa te duci la mare, ci permanent. Celulita trebuie ucisa din fasa. Calea cea mai buna o reprezinta dietele si un stil de viata sanatos permanent, nu tratamente la SPA si creme pentru ca ele elimina doar in parte problema.

Elimina din dieta alimente procesate (cu multa sare), cofeina, dulciurile, alcoolul, tigarile si grasimile nesanatoase. Include in alimentatia ta zilnica urmatoarele alimente. 

Peste
Apa
Vegetale
Nuci
Carne slaba 

 

Spre deosebire de carne, pestele contine doar grasimi santoase. Acizii grasi omega 3 ajuta la absorbtia grasimilor din organism si combat celulita. In plus, consumul de alimente cu omega 3 s-a  dovedit ca are un impact benefic asupra texturii pielii.

Vrei un aliment cu zero calorii? Apa este numele lui! Ei bine, apa este un detoxifiant natural, care previne formarea celulitei. Cu cat bei mai multa apa, cu atat elimini mai multe toxinele din organism.

Cu cat vegetalele din farfurie sunt mai inchise la culoare, cu atat contin mai multi antioxidanti. Aceste remedii naturale impotriva radicalilor liberi, imbuntatesc aspectul pielii. Cartofi prajiti cu branza grasa? Inlocuieste-i cu vegetale proaspete! Alegerea nu trebuie sa fie una de moment, ci o strategie pentru o lupta pe termen lung impotriva celulitei.

Bogata in amino acizi si proteine, carnea slaba reprezinta un aliment ce nu trebuie sa lipseasca dintr-o dieta anticelulitica. Asa ca, lasa fripturile din carne grasa, pentru un meniu light.

Cand vine vorba de grasimi naturale, nucile se ingramadesc nerabdatoare sa intre in topul the Best of. Unul-doi pumni plini cu mieji de nuca, atat este suficient pentru a te alimenta cu grasimi sanatoase, mononesaturate, bune pentru inima, dar si impotriva celulitei tale. In plus, contin si proteine.

Tags:
nuci
peste
apa
vegetale
carne slaba
dietetic
dieta anticelulita
celulita
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare