Top 5 idei care te scapa de depresie

Am zile in care ma apuca deprimarea fara un motiv anume. Zile in care si cea mai roz floare pare gri. Nu e o stare in care sa te complaci asa ca iata top 5 idei care te scapa de depresie.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Specialistii spun ca nu vei gasi bucuria adevarata intr-un cec grass si nici macar intr-o crema care iti lasa fata neteda ca la 20 de ani. Cercetarile arata ca, in cele mai multe cazuri, fericirea vine atunci cand suntem impacati cu noi. Pe de alta parte, 40% dintre noi suntem fericiti pentru ca ne propunem sa fim asa.

Daca tot ne sta in putere, e de datoria noastra sa ne facem fericiti. Cum ? Drumul spre fericire trece prin stomac, asa ca rontaie niste nuci sau strecoara putin somon in salata pe care o ai la pranz. Ambele alimente mustesc de omega-3, acest ajutor de nadejde care ne face mai putin predispusi la depresie.

Daca traiai cu impresia ca ciocolata te scapa de deprimare, mai documenteaza-te. A fost probabil doar o buna strategie de marketing. Studiile arata ca doar 1% dintre cei care au mancat ciocolata s-au inveselit. A functionat mai bine sortatul prin vechi fotografii – 11% dintre persoane si-au schimbat starea dupa ce au rasfoit albumele cu poze.

Zambeste. S-a demonstrate empiric ca persoanele care zambesc, devin automat mai bine dispuse. Zambind socializezi mai usor, oamenii sunt mai draguti cu tine si toate astea au consecinte positive.

Nu fugi de soare. Ca sa te simti mai fericita in doar cateva secunde, lasa lumina soarelui sa te intampine din momentul in care te trezesti. Ia micul dejun in lumina naturala, admirand peisajul – fie ca e vorba de o gradina, fie ca e vorba de un cartier de blocuri.

Te vei simti mult mai bine, garantat. Tu cum scapi de starile de depresie?

Tags:
Top 5 idei care te scapa de depresie
deprimare
depresie
regim de viata sanatos
omega 3
nuci
somon
ciocolata
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare