Top 5 metode de detoxifiere naturala a colonului

Detoxifierea colonului este foarte importanta pentru sanatate, de aceea trebuie facuta cel putin o data pe an, urmand o dieta bogata in fibre solubile si insolubile, acestea avand calitatea de a absorbi toxinele de la nivelul colonului. De ce trebuie sa optezi pentru o dieta de detoxifiere a colonului? Pentru ca iti curata colonul intr-un mod natural, fara efecte adverse. Pe piata exista multe produse dedicate curatarii colonului, insa acestea pot provoca efecte adverse precum: deshidratare, greata, iritarea colonului.

Care sunt cele mai eficiente metode de curatare a colonului de toxine?

1. Scoate din dieta ta toate alimentele procesate, carnea, alcoolul, cafeaua, dulciurile, branzeturile grase, mancarurile prajite, margarina, maioneza, bauturile acidulate si, in general, alimentele care contin coloranti si E-uri. Inlocuieste-le cu alimente bogate in fibre. Morcovi, broccoli, conopida, mango, fructe de padure, prune, mere. Fibrele din alimentatia de zi cu zi regleaza functiile sistemului digestiv si mentin tractul digestiv curat.

2. Consuma fasole, linte, naut, cereale integrale, avocado si nuci, toate sunt surse importante de fibre. Semintele de in, semintele de chia si fulgii de ovaz sunt surse bune de fibre solubile. De asemenea, orezul brun este o sursa excelenta de fibre insolubile. Fibrele insolubile ajuta stomacul sa se mentina sanatos si curata colonul, reducand seminificativ riscul de a dezvolta cancer la colon, iar fibrele solubile ajuta la buna functionare a sistemului digestiv, prevenind constipatia.

3. Consuma cat mai multe alimente verzi. Clorofila elimina toxinele din tractul digestiv. Alimente bogate in clorofila sunt: broccoli, salata verde, spanac, varza, mere verzi, mazare, telina, patrunjel, sparanghel, castraveti, ardei verde gras, ceapa verde, fasole verde, kiwi, avocado, varza de Bruxelles. In general, toate verdeturile ajuta la curatarea intestinelor, la prevenirea constipatiei si la imbunatatirea tranzitului intestinal. Include-le cat poti de mult in dieta ta si colonul tau va fi curatat de toxine.



4. Bea un pahar de apa calduta cu lamaie dimineata si un pahar de apa cu sare de mare, acestea vor ajuta la eliminarea rapida a materiilor fecale si la curatarea colonului intr-un mod natural. Pe parcursul zilei este recomandat sa bei 2 litri de apa. Apa proaspata este importanta in curatarea colonului. Fara apa, functiile colonului se ingreuneaza si creste riscul de constipatie.

5. Prepara-ti sucuri naturale de fructe. Cele mai eficiente sunt sucul de morcov cu mere si ghimbir, sucul de portocale cu morcovi si ghimbir, sucurile de prune. De asemenea, supele de broccoli si conopida sunt o varianta excelenta de detoxifiere a colonului.

Medicii recomanda tinerea acestei diete timp de o saptamana, timp in care meniul alimentar trebuie sa fie bine pus la punct. Asta inseamna ca trebuie sa iei 3 mese si 2 gustari, sa nu faci excese culinare si sa te axezi pe alimente naturale (verdeturi, legume, fructe, supe, seminte, iaurturi, cereale integrale, fasole si linte).

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Tags:
detoxofiere naturala colon
cum iti detoxifiezi colonul
dieta detoxifiere colon
curatare colon
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare