Top 5 motive sa mananci fibre

Auzi mereu ca e cazul sa manaci mai multe fibre. Alaturi de indemnuri ca: bea mai multa apa, mananca mai multe verdeturi, mergi la sala si nu sari peste micul dejun se adauga si ele la top 5 motive ca sa mananci fibre.

Nutritionistii recomanda ca un adult sa manance 14 grame de fibre la fiecare 1000 de calorii. Diferentiat pe sexe, femeile au un necesar zilnic de 25 de grame, iar barbatii 38 de grame. Rar se intampla insa sa reusim sa atingem tinta propusa.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Am decis sa incerc sa va conving sa mancati mai multe fibre. Primul meu argument este ca sunt de mare ajutor in curele de slabire. Fibrele faciliteaza pierederea kilogramelor prin simplul fapt ca mentin senzatia de satietate.

Am mai scris despre alimentele care taie pofta de mancare.

Studiile arata ca persoanele care mananca un mar inainte de masa asimileaza cu 15% mai putine calorii decat cele care beau un pahar cu suc de mere. Acest lucru se intampla datorita fibrelor continute in fruct.

In topul motivelor care ar trebui sa va convinga sa mancati fibre este si cel referitor la faptul ca ajuta digestia si astfel elimina cauzele balonarii.

 

In stransa legatura cu digestia este si sanatatea colonului, care daca o ia razna te trezesti cu dureri insuportabile. Stiu ce spun, am o prietena care are un colon iritabil. Nu e indicat sa-l provoci, doar atat va spun. Specialistii citati de Huffingtonpost sustin ca cele mai recente cercetari arata ca o dieta bogata in fibre e esentiala pentru buna functionare a colonului. Si stiti la ce mai ajuta ? Impiedica aparitia durerosilor hemoroizi.

Fibrele solubile joaca un rol important in reducerea colesterolului si nu in ultimul rand creeaza toate conditiile ca sa putem trai mai mult. Longevitatea sta in fibre, sau macar este intermediata de ele. Un studiu publicat anul trecut arata ca persoanele care au asimilat necesarul zilnic de fibre au trait cu 9 ani mai multe decat cele care nu au reusit sa atinga obiectivul. Mai aveti nevoie si de alte argumente ca sa mancati fibre?

Tags:
Top 5 motive sa mananci fibre
fibre
alimente care contin fibre
regim de viata sanatos
colon iritabil
diete rapide
dieta eficienta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • RHCP
    1. RHCP 06.12.2012 11:21

    Un articol nedocumentat, fara exemple, cu greseli de exprimare si expresii precum ´gagici´

  • otiliaignat
    2. otiliaignat 06.12.2012 11:59

    da-mi voie sa te contrazic. articolul nu este nedocumentat. contine informatiile esentiale despre subiect. si ca sa vezi cat suntem de obiectivi si atenti la criticile voastre am schimbat si gagici si tipi, cu femei si barbati. ne mai jucam si noi..... :)) zi buna sa ai! PS ce ti-a adus Mos Nicolae?

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare