Top 5 semne de stres

Lucrezi de la ultima vacanta de Paste non-stop si inca nu ai intrat in vacanta? Daca traiesti cu impresia ca nu esti stresata, ia un loc si analizeaza-te putin. Am facut un top cu 5 semne de stres pe care le-am experimentat pe propria piele. Poate te regasesti in ele si nu ai impresia ca viata e roz traind cu oboseala cronica pe care ai acumulat-o.

Ai impresia ca daca nu ai cazut pe podea din cauza extenuarii esti foarte ok si deloc stresata? Stresul nu e deloc overrated, toata lumea e stresata si poate de asta incerci sa ii acorzi mai putina importanta. Nu procedezi deloc corect. Stresul nu e tradat doar de irascibilitate, organismul incearca sa iti semnaleze prezenta lui prin tot felul de metode la care nu te-ai fi gandit.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Un studiu recent a descoperit ca stresul si emotiile negative sunt legate de sanatatea din ce in ce mai subreda a peste 150 de mii de persoane din 142 de tari. Medicii citati de Womenshealth spun ca stresul emotional transmite semnale corpului iar acesta produce tot felul de hormoni, cum ar fi cortizolul , care afecteaza sistemul imunitar, neurologic si cel muscular.

Cum reduci stresul ?

Dormi suficient (intre 7 si 9 ore pe noapte)
Mananci sanatos
Faci sport

Organismul iti transmite oricum semnale, unele mai subtile, alte mai evidente legate de faptul ca esti stresata. Trebuie doar sa inveti sa le recunosti. Iti va fi de ajutor acest top cu 5 semne de stres.

1. Dureri de stomac

Daca nu stiai stresul poate provoca constipatie sau chiar diaree. Nu conteaza ca sunt doua reactii la extreme. Gastroenterologii spun ca unul dintre cele mai bizare remedii pentru durerile de stomac date de stres este jogging-ul. De ce? Pentru ca, explica ei, o alergare stimuleaza secretia de endorfine si automat te vei simti mai bine. E un remediu la care sa reflectati.

2. Pierderea parului

Poate aparea chiar si la 6 luni de la un eveniment extrem de stresant. Nu prea ai ce medicament sa iei pentru stoparea caderii parului. Dermatologii spun ca trebuie doar sa ai o dieta echilibrata. Poti citi aici ce trebuie sa mananci pentru un par care straluceste de sanatate.

3. Ti se zbate ochiul des? E semn de stres

Ce se spune cand ti se zbate ochiul? E semn de ghinion sau moarte, stiu eu din batrani. Ei bine, nu e deloc vorba de astfel de superstitii. Cand ti se zbate ochiul des ai niste spasme musculare ce pot fi cauzate si de stres. Ca sa scapi de ele trebuie sa iti inchizi ochii si sa respiri adanc. Doar atat ai de facut.

4. Acnee

Exact ca podoaba capilara, pielea este sensibila la stres asa ca te poti trezi ca ai ten de adolescenta in perioadele in care iti rodezi psihicul la maxim. Fugi la dermatolog daca nu iti trec cosurile. Exista tot felul de remedii naturiste care iti vor curata fata.

5. Dureri de spate

Hormonii pompati in organism in perioadele de stres duc la cresterea presiunii arteriale a a ritmului inimii. Toate se traduc intr-o tensiune musculara pronuntata asa ca nu e de mirare ca din cauza stresului ai dureri de spate. Cel mai bun remediu este miscarea asa ca mergi la sala sau incearca putin stretching ca sa indepartezi semnele de stres.

 

Tags:
Top 5 semne de stres
stres cronic
dureri de spate
regim de viata sanatos
acnee
dureri de stomac
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare