Top 5 trucuri anti-balonare

De cele mai multe ori balonarea apare din senin. Poate ai baut cu paiul si ai tras niste aer in plus sau poate ca ai mancat putin prea repede la pranz. Cine stie? Balonarea creeaza un disconfort mai degraba inestetic si e cauzata de acumularea de gaze sau de aportul prea ridicat de sodiu, care te face sa retii apa. Ca sa scapi de asemenea disconfort, nutritionistul citat de Huffingtonpost.com recomanda top 5 trucuri anti-balonare.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Pentru inceput renuntati la fumat. Balonarea apare cand tragi aer in exces atunci cand fumezi. Tot problema cu inghitul aerului apare si cand manaci foarte repede. Aerul acumulat cu fiecare muscatura ajunge in stomac si nu mai are cum sa iasa de acolo prea usor. Ca sa elimini aerul captiv in stomac poti incerca sa bei multa apa. Stimuleaza digestia si te hidrateaza. Sportul este un alt mod de a scapa de balonare.

Evident ca si alimentatia joaca un rol important asa ca iti prezint imediat meniul anti-balonare.

  1. Incepem cu fructele si legumele care sunt excelente pentru digestie datorita continutului ridicat de fibre care reuseste sa miste bolul alimentar si sa nu il tina blocat in stomac.
  2. Cerealele integrale, printre care se numara si orezul brun, contin si ele destul de multe fibre care le plaseaza  in topul clasamentului cu alimente care stimuleaza digestia.
  3. In timp ce fructele si legumele sunt, in general, bune pentru digestie, bananele sunt peste medie deoarece nu irita stomacul. De aceea este indicata si in cure de slabire si are parte si de o dieta special creata in jurul ei, dieta cu banane.
  4. Apa este excelenta pentru digestie deoarece pune in miscare bolul alimentar din stomac. Consumati apa pe tot parcursul zilei. Cantitatea necesara fiecarui om depinde de cat de active este respectiva persoana. Este indicat insa ca acest consum sa insemne cel putin 1,5 litri pe zi – adica banala sticla de jumatate de litru, bauta de trei ori.
  5. Ghimbirul este ultimul in topul celor 5 trucuri anti-balonare. Condimentele si ierburile ca ghimbirul, turmericul si menta sunt ideale pentru un stomac suparat.

 

Tags:
Top 5 trucuri anti-balonare
balonare
regim de viata sanatos
cereale integrale
legume
fructe
dieta cu banane
hidratare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare