Top 6 lucruri care te ajuta sa slabesti

Bucataria este inima casei, dar este si locul in care iti poti construi o strategie eficienta care sa te ajute sa slabesti sau, dimpotriva, ti-o poate distruge.

Daca ai decis ca in toamna asta vei reusi sa slabesti, bucataria iti va fi teren de lupta. Iti spunem imediat cele 6 tactici de succes in lupta cu kilogramele. Nu trebuie decat sa te folosesti in bucatarie de ele si lupta e ca si castigata.

1. Fa legumele si fructele la fel de accesibile ca o punga de chipsuri

Spala, curata si pastreaza la rece strugurii, pepenele, capsunile, morcovii, ardeii si telina. Iti e mai usor sa le folosesti daca le ai la indemana in pungi sigilate, pastrate in frigider. Pozitioneaza-le astfel incat sa le vezi cat mai usor cand deschizi frigiderul si foloseste-le cu incredere atat in mancaruri cat si ca sa le rontai in loc de chipsuri.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Sunt 6 greseli pe care, probabil, le faci in bucatarie cand gatesti.

2. Pregateste un bol mare cu salata

Daca vrei sa slabesti, o strategie buna este sa mananci niste salata inainte de masa. Asa vei reusi sa mananci mai putin cina sau la pranz. Daca salata e deja pregatita, nimic nu te mai poate opri. Asigura-te ca ai in frigider un bol mare, pregatit duminica seara si serveste-te din el in timpul saptamanii. Adauga un dressing si voila cina.

3. Tine la indemana ustensile de masura

Daca iti masori mancarea, portiile tale vor fi exact cat trebuie si nu vei ajunge sa mananci mai mult doar pentru ca asa crezi ca e normal. Citeste pe Dietetik care sunt portiile normale si ghideaza-te dupa ele.


4. Pregateste mici gustari

Nu face niciodata greseala sa mananci din cutie. Nu vei avea o limita si te vei opri cand nu va mai fi nimic acolo. Te ajuta sa iti pregatesti mici gustari din timp. Pune-le la pastrare in pungute mici si depoziteaza-le in frigider ca sa le ai la indemana atunci cand te loveste pofta.


5. Fa smoothie si congeleaza-l

Stim ca pare bizar, dar te ajuta sa te hranesti sanatos cand esti pe fuga. Dimineata nu e nimic mai bun decat un smoothie sanatos, pe care nu trebuie sa il pregatesti trezind vecinii. Ca sa il ai la indemana, toarna continutul intr-o punga speciala si pune smoothie-ul la congelator. Vei avea un mic dejun sanatos, fara sa mai pierzi timp.

6. Gateste pentru mai multe zile

Stim ca iti place mancarea proaspata, dar atunci cand te pierzi in dead-line-uri la job, nu mai ai nevoie si de alte probleme care mananca timp. Ca sa nu iti neglijezi stomacul si sanatatea, incearca sa gatesti pentru mai multe zile. Fie ca faci supa sau felul doi, se pastreaza cateva zile la frigider fara probleme si iti poti lua chiar si la job.
 

Tags:
Top 6 lucruri care te ajuta sa slabesti
portii mici
retete de slabit
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare