Top 6 moduri in care sa te lasi rapid de fumat
Recomandari despre cum sa te lasi de fumat gasesti peste tot, de la anunturile de pe internet pana la cele lipite pe stalpii din centrul orasului. Sa fie atat de greu sa renunti la obiceiul care iti face pielea mai batrana, dintii mai galbeni si plamanii mai bolnavi?
Noi am cautat 6 moduri in care sa te lasi rapid de fumat si vrem sa iti oferim baza. Mai departe depinde doar de tine ce se va intampla.
1. Stabileste o data pana la care sa te lasi de fumat
Stabilirea unui obiectiv clar este un punct important in orice proces pe care vrei sa-l duci la capat cu succes. Asadar, cand iti propui sa te lasi de fumat, e important sa stabilesti data, ora si minutul de la care nu vei mai pune tigara in gura pe veci.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Te ingrasi daca te lasi de fumat?
Asa iti dai timp sa te acomodezi cu ideea, sa iti asiguri un confort psihic, sa intelegi ca faci pasul pentru tine, nu pentru ca te obliga cineva. Mai mult, dupa ce ti-ai fixat dead-line-ul, subconstientul tau va cauta singur strategii care sa iti sustina efortul.
2. Lauda-te cu planul tau
Spune-le parintilor si prietenilor despre planul tau de a te lasa de fumat- cu ocazia asta devii responsabil si in fata lor si va trebui sa iti respecti angajamentul. Mai mult, atunci cand iti vine sa te lasi de treaba asta, ei vor fi acolo sa te indemne sa nu renunti. Incurajarile te ajuta extrem de mult.
3. Apeleaza la plasturi
Sa spun ca suferi din cauza faptului ca ai taiat accesul nicotinei in corp, desi nu asta te face dependent de tigari cat gestul in sine si obisnuinta. Pune-ti plasturi cu nicotina ca sa ai macar un confort psihic. Intereseaza-te cu privire la eventualele efecte adverse pe care le pot avea acesti plasturi si vorbeste si cu un medic.
4. Incearca o tigara eletronica
Extrem de la moda pe piata, tigara electronica este folosita de tot mai multi oameni. Hei, cu ocazia asta poti sa fumezi in birou fara probleme. Cu ocazia aceasta nu renunti la gest si poti fuma efectiv oriunde.
5. Ofera-ti recompense pentru eforturi
Dincolo de beneficiile evidente pentru sanatate, renuntarea la fumat iti pastreaza in buzunar sume importante. La un pret mediu de 13 lei, pentru un pachet fumat pe zi ajungi sa platesti 390 de lei pe luna, adica aproape 100 de euro.
Sunt bani pe care ii poti folosi ca sa cumperi orice altceva. Iti poti lua carti, poti plati cazare pentru 2 nopti la munte sau iti poti cumpara un bilet de avion. Pune intr-o pusculita banii pe care i-ai fi platit pe tigari si numara banii dupa 3 sau 6 luni. Poti sa mergi intr-o vacanta cu ei.
6. Axeaza-te pe sport
Pentru multe persoane fumatul este o modalitate de a scapa de stres. Odata ce renunta la tigari, stresul nu-si mai gaseste o supapa prin care sa iasa si se acumuleaza. Ca sa scapi de el, poti face sport. Mergi la alergat, du-te la o clasa de sport, fa ceva care sa te tina ocupata si sa iti elibereze endorfine in corp. Cel mai important lucru este sa nu renunti odata ce ai inceput.
6 Comentarii
Cel mai sigur mod de a te lasa de fumat este vointa.Majoritatea celor ce s-au lasat de fumat,au facut-o instantaneu.Chestia cu impunerea unei date,a plasturilor sau a tigarii elecronice, denota lipsa de vointa.Cei mai multi isi impun ca data ,o fac la >un an de zile.In asemenea conditii mai au rost si celelalte moduri?Eu zic ca nu.......
In tigarile electronice nu se baga un fel de nicotina? chiar crezi ca fumezi aburi sau vreti sa aburiti lumea spre un produs nou... Mai tare ca bomba nucleara este vointa omului , zicea un evreu.
Tigarile electronice prin abur produc pneumonie. Garantat.
Vointa ieste secretul lasatului de fumat nu tigara electrica sa plasturi totul ie sa ai buna vointa
Reclama ascunsa la tigari electronice, lua-v-ar mama naibii de ticalosi!
Bravo 1 Bio, Petrika..... bunavointa e secretul. Totul e sa vrei si sa zicide Acum nu peste o Luna...dauä sau asa Mai departe. Cand fumezi prima tzigara iti programezi Data?