Top 7 alimente anti-canicula

Secrete 23.05.2010 Madalina Stama

Poti sa razi in nas soarelui, sfindand caldura de-afara, poti sa-ti creezi mica ta oaza, daca te vei bucura de alimentele pe care noi ti le recomandam pentru o vara torida.

1. Pepenele verde

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ti-l recomandam cu draga inima, mai ales ca ne dam in vant dupa el. Este atat de dulce si revigorant, nu-i de mirare ca are 80% apa. Iar mineralele si vitaminele din el nu-l fac de colea. Il poti folosi in cure de detoxifiere si asa  sa scapi de cateva kilograme in plus.

2. Legumele la gratar

Scapa de portiile uriase cu mititei si ceafa de porc, perpelita pe gratarul incins si, opteaza pentru legume la gratar. Sunt delicioase! Noi le-am incercat. Si de fiecare data, cand vrem sa-i dam gata pe musafirii nostri, le pastram cate o portie de frigarui vegetale. Incepe cu: ardei, ceapa, morcovi, dovlecei, usturoi, vinete, telina si sparanghel. Taie legumele in cubulete, trece-le prin betele pentru frigarui, unge gratarul cu un pic de ulei si…gata. Nu-ti mai ramane decat sa asezi frigaruile pe gratar, poti chiar sa te joci cu mirodeniile, pentru a obtine gustul pe care-l preferi.

Si pentru un efect revigorant, alege sa le serveti reci. Pune-le in frigider, unde isi vor face somnul, pana in momentul in care le vei degusta. Antioxidantii din aceste alimente iti vor ajuta pielea sa minimalizeze pericolul cauzat de expunerea la UV. Cu aceste minunate legume la gratar, poti sa-ti creezi multe meniuri savuroase, de exemplu paste cu legume coapte, salata de branza cu putine calorii si legume la gratar.

3. Supele reci

O alegere pe cinste pentru o vara calduroasa. Noi iti recomandam supa de castraveti si marar. Dar, cand spunem supa, nu ne referim la cele grase, in care se scalda ceafa de porc, ci supele din legume, cu putine grasimi. Tip: serveste-le ca fel principal.

4. Salatele cu cereale integrale

Iti suna ciudat aceasta combinatie? Te asiguram ca gustul este unul extraordinar. Incerca tabouli si salata din fructe de padure si cereale integrale.

5. Salatele de legume

Ma stii ca sunt o fana a salatelor, asa nu le puteam omite din lista cu alimente pentru o vara torida. Revigorante, remineralizante, salatele nu trebuie sa lipseasca de pe masa ta in vara aceasta. Cu cat alegi sa incluzi mai multe legume in salata ta, cu atat valoarea nutritiva a ei creste. Insa, nu folosi sosuri din comert ori home-made, cu multe grasimi!

6. Bauturile cu putine calorii

Uita de sucurile carbogazose, cafeaua cu frisca si altele, alege in schimb sa-ti potolesti setea cu bauturi sarace in calorii, asa te mentii in forma. Latte rece, cu lapte degresat, suc de portocale sunt cateva exemple pe cinste. Nu uita ca bauturile vin sa-ti potoleasca setea, nu sa-ti umple stomacul, asa ca alegere cu cap!

7. Deserturile din fructe

Deserturile cu multa ciocolata si frisca iti trezezc simturile si oricat de mult ti-ai dori sa rezisti acestor tentatii dulci, iti este greu. Insa, trebuie sa te abtii, poti servi in schimb dulciuri light, din fructe. Au mai putine calorii, si spre deosebire de bunatatile enumerate mai sus, au vitamine si minerale. Poti incerca: struguri congelati, banana trasa in ciocolata si congelata, inghetata din fructe, cu putine grasimi, iaurturile din fructe, servite reci etc.

Tags:
pepene verde
dietetic
legume la gratar
supe reci
salate cu cereale integrale
salate de legume
bauturi cu putine calorii
deserturi din fructe
masuratoare calorii
cura de slabit
cura de detoxifiere
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare