Top 7 alimente care combat grasimile

Sunt un fel de eroi cu super-puteri, doar ca s-au costumat in alimente. Grasimea e inamicul lor numarul 1 iar campul de bataie este corpul tau. Al meu, al nostru. Daca te-ai saturat sa-ti sprijini coatele pe colacelul care-ti imbraca talia, e timpul sa arunci un ochi pe topul celor 7 alimente care combat grasimile.

Iti vor ajuta corpul sa arda mai rapid grasimile si rezultatul va fi extrem de placut ochiului.

1. Verdeturi

Primele in top sunt verdeturile. De la spanac la salate, verziturile sunt surse de fibre si se dovedesc a fi extrem de nutritive. Cercetarile arata ca verdeturile sunt adevarate bombe de vitamine si antioxidanti care, in afara faptului ca prelungesc senzatia de satietate, ne protejeaza de boli de inima, cancer, cataracta si pierderi de memorie.

Ti-e greu sa mananci spanac? Incearca sa iti acompaniezi felurile principale cu un piure de spanac delicios. Arata ca in poza de mai jos si reteta o gasesti aici.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!



2. Legume

Legumele sunt si ele surse ideale de fibre. Stabilizeaza nivelul de zahar in sange si sunt bogate in potasiu si minerale care ne mentin hidratati si scad riscul de atac cerebral. Poti incerca sa tii dieta cu supa de varza.
Vei topi 7 kilograme in 7 zile.

Pentru o oala de supa ai nevoie de o jumatate de varza taiata mic, 2 cepe mari, tocate si ele marunt, 2 morcovi, un ardei gras, cateva ciuperci, o jumatate de radacina de telina, o cutie de rosii in bulion sau o cana de rosii proaspete tocate.


3. Usturoi si ceapa

Cui a mancat usturoi, gura ii miroase dar se si poate lauda cu o silueta de invidiat. Usturoiul si ceapa ataca depozitele de grasime din corp, lupta cu virusii si bacteriile si protejeaza impotriva bolilor de inima. Adevarate comori la casa omului. Daca refuzi sa mananci ustoroi din cauza mirosului, de-acum ai o portita:
laptele anihileaza mirosul ucigas. Poti testa acum o supa cu ustoroi si fasole verde cum n-ai mai gustat:



4. Piper

Piperul presarat pe unde trebuie, reduce riscul de diabet si stimuleaza metabolismul. Incearca sa presari suficient piper la urmatoarea masa si vei vedea cum incep sa dispara manerele dragostei. Piperul stimuleaza papilele gustative, fapt care duce la cresterea secretiilor gastrice ceea ce imbunatateste considerabil digestia si ajuta la absorbtia nutrientilor. Aceasta face din piper un veritabil antibiotic natural. Stimularea secretiilor gastrice si a acidul clorhidric face mai usoara si mai rapida digestia alimentelor prevenind dezvoltarea bacteriilor.

Strecoara-l intr-o piperada spaniola si iti vei asigura arderile pentru ziua in curs:



5. Turmeric

Un alt condiment minune este turmericul. Este cunoscut drept "condimentul care lupta cu cancerul" si este folosit in bucataria indiana, fiind una dintre cele mai bogate surse de beta-caroten si de antioxidanti care ajuta ficatul. In acelasi timp grabeste procesele de ardere din organism. Asa ca mai diversificati putin meniul si orientati-va spre bucataria indiana. Afla de pe Dietetik care sunt cele mai importante proprietati ale turmericului pentru sanatate.



6. Scortisoara

Nu putea lipsi scortisoara din top 8 alimente care combat grasimile. O jumatate de lingurita de scortisoara pe zi reduce colesterolul rau si aceeasi jumatate de lingurita de scortisoara regleaza nivelul zaharului din sange. In plus antioxidantii foarte puternici din scortisoara au efecte benefice impotriva proliferarii celulelor canceroase. Nu uitati, scortisoara fluidizeaza sangele si acest lucru scade riscul dezvoltarii unei boli de inima.

7. Seminte de in

Pe ultimul loc se afla semintele de in. Au fost apreciate pentru calitatile lor inca de acum 4000 de ani fiind consumate de catre greci si romani. Impreuna sunt pe lista de varf a semintelor bogate in acizi grasi Omega-3 care scad colesterolul vizibil, prevenind tensiunea arteriala, au proprietati anti-inflamatorii si mentin o inima sanatoasa.



 

Tags:
Top 7 alimente care combat grasimile
piperul slabeste
dieta cu scortisoara
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare