Top 7 alimente care iti dau o senzatie de satietate pe termen lung

Secrete 29.10.2013 Livia Caled

Ti se intampla sa ti se faca foame la foarte putin timp dupa masa? Asta inseamna ca alimentele pe care le-ai mancat nu au fost tocmai satioase. Este important sa mananci bine la mesele principale, ca sa eviti sa iei prea multe gustari intre mese care, inevitabil, iti vor adauga kilograme in plus. Daca totusi ti se face foame, alege gustari satioase si sanatoase, de exemplu: nuci, migdale, seminte si avocado.

Care sunt alimentele care iti dau o senzatie de satietate pe termen lung?

1. Oua

Ouale sunt ideale pentru micul dejun si asta pentru ca aduc energie suficienta pentru prima parte a zilei. Nenumarate studii au aratat ca persoanele care mananca oua la micul dejun au o stare de satietate pentru mai mult timp fata de persoanele care aleg sa manance la micul dejun doar fructe sau iaurturi. Ouale reprezinta combinatia perfecta intre proteine, grasimi sanatoase, carbohidrati si nutrienti - minerale si vitamine.

2. Migdale

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Toate nucile si semintele contin grasimi sanatoase care iti dau o stare de satietate pe termen lung. Daca mananci 15 migdale intre pranz si cina, te vei putea abtine cu succes de la diverse dulciuri sau alte gustari nu foarte sanatoase.

3. Nuci

Ca si migdalele, ele sunt foarte bogate in grasimi sanatoase si pot fi luate oriunde ai merge, ca gustari rapide si gustoase. Ele sunt destul de bogate in calorii, de aceea este recomandat sa fie consumate intre mese ca gustari, sau in salate. Cand vi se face foame, mancati 2-3 nuci si o sa va asigurati necesarul de energie pana la urmatoarea masa.

4. Avocado

Iti este foame si mai ai cateva ore pana la cina? Atunci incearca niste bruschete cu avocado si rosii cherry. Avocado este un fruct bogat in grasimi sanatoase care vor da energie organismului tau si te vor ajuta sa nu te mai gandesti la mancare pentru cateva ore bune.



5. Iaurt grecesc

Iaurtul grecesc este bogat in calciu si sarac in zahar. De asemenea, el este bogat in grasimi si proteine care asigura rapid energie organismului. Deloc de neglijat este faptul ca iaurtul aduce beneficii importante sistemului digestiv.

6. Supa crema

Supele creme sunt foarte satioase si sanatoase. Ele sunt foarte bune pentru digestie si, mai ales, nu ingrasa. Daca tii la silueta ta, incearca sa nu adaugi smantana in supa. Cele mai bune supe creme sunt cele care nu contin cartofi, deoarece cartofii provoaca balonare si gaze intestinale.

7. Banane

Bananele reprezinta snackul cel mai natural pe care natura ni-l poate oferi. Consumul de banane scade nivelul de colesterol sau previne cresterea acestuia, asa ca este indicat sa consumati acest fruct intre mesele principaleale zilei. O banana medie contine 105 - 110 calorii, suficiente ca sa iti dea o stare de satietate pe termen lung.

 

Tags:
alimente satioase
gustari intre mese
oua
migdale
nuci
banane
alimente care te satura repede
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare