Top 9 gustari sanatoase cu care sa iti incepi ziua

Secrete 12.11.2013 Livia Caled

Daca nu esti una dintre persoanele care isi rezerva timp dimineata pentru un mic dejun copios si nici nu vrei sa pleci cu stomacul gol de acasa, atunci e bine de stiut ca exista varianta gustarilor, mult mai rapide decat mic dejunurile care ne dau impresia, desi sunt asa de sanatoase, ca ne fura timp pretios.

Gustarile te ajuta sa iti mentii nivelul de energie constant, sa iti imbunatatesti puterea de concentrare si sa iti mentii glicemia in limite normale.

Iata mai jos 9 variante de gustari cu care sa iti incepi ziua:

1. Iaurt cu fructe uscate si seminte


Cumpara-ti niste fructe uscate si seminte, amesteca-le intr-un iaurt si te vei asigura ca vei avea energie cateva ore bune. Cele mai sanatoase seminte sunt cele de in, de floarea soarelui si de dovleac. Pentru o gustare si mai sanatoasa, poti adauga o lingurita de miere.

2.  Un bol de lapte de soia cu cereale

Laptele de soia te va asigura ca nu vei avea probleme de digestie, iar cerealele iti vor asigura energia de care ai nevoie. Alege laptele de soia cu vanilie, este foarte delicios, si cerealele integrale, fara zahar si arome adaugate. Mai poti adauga fructe uscate, seminte de in, seminte de chia si putina miere.

3. O banana si un alt fruct

Fructele sunt bogate in vitamine si minerale. Se spune ca o singura banana consumata zilnic previne ingrosarea sangelui si arteroscleroza (ingrosarea peretilor arterelor din cauza grasimilor depozitate). De asemenea, ele cresc capacitatea de concentrare datorita potasiului pe care il contin.

4. O mana de nuci sau migdale


Nucile si migdalele iti vor aduce grasimile sanatoase de care ai nevoie. Ele ajuta organismul sa lupte impotriva bolilor de inima, obezitatii si leziunilor musculare, mentin arterele sanatoase, iti suprima apetitul si iti dau energia de care ai nevoie. Stiai ca doar 10 migdale consumate in fiecare dimineata reprezinta o sursa de calciu excelenta pentru sanatatea sistemului osos.

5. Un smoothie energizant


Daca iti pregatesti cu o seara inainte fructele si legumele din care vrei sa iti faci smoothie-ul, atunci iti va lua foarte putin. Doar arunci in blender ingredientele si bautura ta energizanta este gata. Idei de smoothie-uri gasesti aici.

6. Un sandvis cu ou ochi

In urma unor teste, evaluari si studii s-a stabilit ca, de departe, ouale, sub orice forma, ofera cei mai multi nutrienti, minerale si antioxidanti, plus o senzatie de satietate confortabila si de durata. Daca nu ai rabdare sa ti prepari oul ochi dimineata, il poti prepara seara si il poti lasa la frigider.



7. Cateva cubulete de ciocolata neagra

Ciocolata neagra, pe langa faptul ca previne aparitia infarcturilor si a accidentelor vasculare cerebrale, imbunatateste puterea de concentrare si are efect energizant. Marele dezavantaj al preparatelor cu cacao este ca induc creierului o stare de bine care ne face sa mai vrem. Dar, daca nu exageram si ne mentinem la cateva cubulete pe zi, nu vor exista efecte adverse.

8. Doi morcovi


Se intampla sa n-ai fructe prin casa sau sa nu ai pofta de fructe? Atunci mananca doi morcovi. Ei sunt bogati in betacaroten, vitamina A, calciu, fier, potasiu si fibre. Toti acesti nutrienti reduc colesterolul, stimuleaza tranzitul intestinal si sunt foarte buni pentru sanatatea ochilor.

9. Un pahar de apa cu lamaie

Daca nu ai timp deloc dimineata nici macar pentru o gustare, bea un pahar de apa cu lamaie. Beneficiile consumului de apa cu lamaie sunt cunoscute de secole, mai ales in medicina ayurvedica. De ce e asa extraordinara aceasta combinatie? Apa hidrateaza iar lamaile au calitati antibacteriene si anti-inflamatorii, intaresc sistemul imunitar, curata ficatul si sunt pline de vitamina C, vitamina A, pectina, calciu, magnesiu, antioxidanti si tot felul de alti nutrienti.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Tags:
gustari sanatoase
gustari dimineata
gustari mic dejun
ce mananci dimineata
idei de gustari dimineata
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare