Topesti 1 kg pe zi cu un singur aliment ieftin

Diete clasice 20.02.2019 dietetik
DA, slabirea cu un singur aliment de baza este posibila. Este cea mai simpla dieta la care poti apela atunci cand bugetul nu-ti permite si nu ai de respectat un meniu pas cu pas ca in cazul altor diete. Tot ce ai de facut este sa cumperi o cantitate mare din acel aliment-cheie si apoi sa mai cumperi ici-colo cateva alimente simple si slab calorice care merg la orice. In cazul de fata simplitatea este cuvantul de ordine. Nu te gandi acum ca o slabire de un kilogram pe zi nu este posibila. Poate parea enorm de mult, dar nu uita ca nu vei da jos doar grasimea, ci si cantitatea de apa din organism. Insa pentru a obtine rezultatele dorite trebuie sa incluzi la fiecare masa din zi acel aliment special si sa continui sa-l consumi timp de o saptamana sau maxim 13 zile
 
Nu vrem sa mai prelungim suspansul si iti vom dezvalui ca este vorba de varza, dar nu te vei plictisi sa o consumi zilnic pentru ca exista multe tipuri din care poti alege. Mentionam aici varza alba, varza rosie, varza kale si varza de Bruxelles. Ca sa te bcuuri din plin de beneficiile acestei legume trebuie neaparat sa o consumi in stare cruda ca sa ramana intacti nutrientii. 
 
Pana acum sigur te-ai obisnuit sa consumi varza calita, placinte cu varza sau varza pe post de garnitura la diverse mancaruri. In ultimul caz ajuta digestia foarte mult, mai ales daca este vorba de o masa grea ce presupune consumul de friptura, dar celelalte nu aduc organismului chiar toti nutrientii. Mergi la sigur cu varza cruda, asa cum spuneam si in randurile anterioare!
 

De ce este speciala varza?

 
Varza pare o leguma banala, folosita la decorarea mancarurilor sau la garnituri, dar ai fi surprins sa-i afli beneficiile gratie nutientilor speciali. Iata cu ce uimeste:
 
1.Poti inlocui avocado, pestele si fructele de mare daca consumi varza si asta pentru ca are in compozitie o cantitate enorma de acizi grasi sanatosi Omega-3. Asta inseamna ca te scapa de colesterolul rau si poti preveni obezitatea, bolile de inima si bolile circulatorii.
 
2.Contine aproape toate vitaminele si mineralele de care are nevoie organismul si mentionam aici vitaminele C si K, vitamine din complexul B-urilor, calciu, magneziu, potasiu si mangan. Ca o completare mai contine si fibre digestive de calitate care te ajuta sa combati problemele digestive, proteine vegetale care te ajuta sa compensezi lipsa carnii si antioxidanti puternici.
 
 
 
3.Faptul ca este bogata in potasiu te ajuta sa scapi de inflamatiile din corp. Femeile se vor bucura sa auda ca pot combate celulita si retentia de apa in doar 2-3 zile.
 
4.Contine doar 25 de calorii la 100 de grame, deci poti consuma peste masura din ea. In sfarsit o dieta fara restrictii unde nu ai de numarat calorii si cantitatea. In plus, iti permiti sa combini mai multe alimente cu varza daca iti doresti sa ai diversitate in alimentatia zilnica. Alte alimente sub 50 de calorii aici!
 
 
5.Poti preveni si cancerul daca consumi varza cruda regulat. Nutrientii ei te ajuta sa previi cancerul de plamani, un lucru pe care fumatorii trebuie sa-l afle, dar poti tine la distanta si cancerul de prostata la barbati, cancerul de san la femei, cancerul de stomac si cancerul de colon.
 
6.Varza aduce beneficii enorme si atunci cand este marinata sau murata. Nu ezita sa o consumi cu fulgi de chilli sau ca garnitura la tocanitele din legume.
 
 

Combinatii cu varza ca topesti cate un kilogram?

 
Asa cum spuneam si in randurile anterioare, este necesar ca varza sa fie data prin razatoare sau taiata bucati mai mari, dar sa fie cruda neaparat. La slabire poti consuma cat de multa varza vrei pentru cateva zile de cura. O poti combina cu urmatoarele ingrediente date prin razatoare sau taiate marunt:
 
  • Morcovi, telina, pastarnac, patrunjel tocat, ceapa rosie, sare si piper dupa gust, putin ulei de masline, zeama de lamaie si otet – poti adauga si peste fara spini la grill
  • Rosii, ridiche rosie, ceapa rosie, 3-4 masline, patrunjel tocat si marar tocat
  • Varza alba cu varza rosie, morcov si rosii, cuburi de piept de pui la grill
  • Castraveti, marar, ceapa verde, porumb la conserva si varza alba, 2 linguri de iaurt grecesc  
  • Varza rosie, morcov, clementine sau grapefruit

Citeste si 13 salate de varza - pentru o cura de 13 zile

Tags:
topesti un kilogram pe zi
aliment ieftin
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare