Tortilla cu quinoa

Te-ai plictisit de sandvisuri la pranz? Ei bine, avem o alternativa perfecta la ele. Te vom invata sa faci cea mai buna umplutura pentru tortilla. Desi este o masa vegana este plina de proteine. Are un gust un pic dulce, dar si acru din cauza lamaiei. O portie are 500 de calorii si te tine in forma toata ziua.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ingrediente de care ai nevoie (pentru 4 portii)

o jumatate de cana de quinoa

trei sferturi de cana de boabe de porumb

o jumatate de cana de afine uscate

o jumatate de cana de struguri

un sfert de cana de seminte de floarea soarelui

doua linguri de patrunjel tocat

un sfert de cana de ulei extravirgin

zeama de la jumatate de lamaie

o lingura de mustar

o lingura de marar tocat

4 tortilla din cereale integrale

 

Cum se prepara

Foloseste o sita si spala bine boabele de quinoa.

Pune la fiert o cana de apa intr-o oala. Adauga quinoa si lasa sa fiarba la foc mic pentru 15 minute. Se lasa apoi deoparte ca sa se raceasca. 

Se adauga boabele de porumb, afinele, strugurii, semintele de floarea soarelui si patrunjelul si se amesteca bine.

Intr-un castron mic se amesteca uleiul cu sucul de lamaie, cu mustarul si mararul.

Se vor face 4 tortilla umplute. Se pune un sfert din amestecul de quinoa in fiecare tortilla, astfel incat marginile sa fie libere. Deasupra se toarna un pic din sos si apoi se impatureste. 

Tags:
quinoa
tortilla
porumb
pranz
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare