Totul despre patrunjel

 Mirosul proaspat, viu si sanatos al patrunjelului tocat este cartea de vizita a acestei plante. In ceea ce priveste beneficiile lui pentru sanatate aceste pot fi cuprinse in cateva volume.

Specialistii au dovedit ca patrunjelul este un ajutor perfect in curele de slabire. Iar pentru aceasta nu trebuie sa recurgi la niciun fel de dieta pentru pierderea in greutate, fiind suficient consumul, zilnic de infuzie de patrunjel. Reteta este una foarte simpla. Peste trei lingurite de patrunjel proaspat, tocat marunt, se toarna o cana de apa clocotita. Infuzia se lasa 15 minute dupa care se consuma, in doua-trei reprize, pe parcursul unei zile intregi. Este foarte important sa nu se depaseasca doza de 200 de mililitri de infuzie pe zi. “Dieta cu patrunjel” se tine doua saptamani. Efectele sunt benefice pe toate planurile.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Este important de mentionat ca patrunjelul opreste sau diminueaza secretia lactata (in cazul femeilor care alapteaza) si stimuleaza contractiile uterine (in cazul celor gravide) si poate provoca avortul. In aceste situatii patrunjelul se consuma in cantitati moderate, doar in supe ori ciorbe.  

 

Patrunjelul are calitati diuretice puternice contribuind la eliminarea surplusul de lichide din organism. Infuzia de patrunjel, amelioreaza semnificativ durerile menstruale.  

Patrunjelul este extreme de bogat in vitamine si minerale. Contine vitaminele A, C, E, complexul B, mangan, fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, sulf si iod. De asemenea contine si un amonoacid cu proprietati anticanceroase, mai exact histidina. Concentratia de vitamina C din patrunjel este de patru ori mai mare decat cea din portocale, are mai mult fier decat spanacul si are mai multe proteine decat un ou. 

Tags:
patrunjel
diete de slabit
detoxifiere
minerale
vitamine
infuzia cu patrunjel
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • manuela
    1. manuela 10.09.2010 13:40

    stiu ca patrujelul e foarte sanatos, sucul de patrujel e bun. reteta: o legatura sau doau de patrujel spalat pus in blender cu pitina apa plata si facut suc, strecurat dc e putin amar cateva picaturi de lamaie.

  • jinx
    2. jinx 04.05.2015 18:42

    Buna ziua. Exista contraindicatii in consumul de patrunjel? multumesc

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare