Totul despre roscove

Ne-am gandit ca este momentul sa vorbim despre roscove. Ruda indepartata cu fasolea, roscova este fructul unui arbore care poate creste la latitudini foarte variate, de la cele cu clima temperata pana la clima tropicala. Initial a fost folosita pentru hrana animalelor, dar greci au fost cei care au inteles ca este un aliment ideal pentru o dieta. Ceea ce se poate spune cu certitudine despre roscove este faptul ca sunt una dintre cele mai bune surse de proteine vegetale si ca au calitatea de a fi un aliment non-alergen.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

In prezent boabele din pastaile de roscove sunt transformate intr-o faina care seamna foarte bine cu pudra de cacao, dulce in mod natural, aromata si ideala in preparatele dulci, fiind unul din aditivii naturali si sanatosi (din pacate prea putin folositi), in produsele de panificatie, inghetata, sosuri pentru salate si alte produse alimentare. Pastaile de roscove pot fi macinate si fierte in apa pentru a produce un sirop gros.

Consumul de roscove in mod regulat in cantitati mici este o sursa de beneficii pentru sanatate. Roscova merita sa fie laudata pentru capacitatea de a regla procesul de digestie, avand calitati natural anti-alergice, este antiseptic si anti-bacterian foarte eficient.

Pudra de roscova cruda contine taninuri, bogate in acid galic, care ii confera toate aceste efecte beneficie care fac din roscova un medicament natural. Nu in ultimul rand roscova este un anti-viral eficient si o buna sursa de antioxidanti esenti. Combinatia acestor proprietati il face foarte eficient in cazul celor care sufera de diaree din cauze infectioase.

Pudra de roscove este un indulcitor natural foarte sanatos, avand capacitatea de a regla nivelul de glucoza din sange. Roscova contine fibre, care ajuta la reglarea in mod natural a nivelului zaharului din sange, ceea ce este deosebit de benefic pentru persoanele cu diabet zaharat.

Fiind foarte bogate in fibre insolubile roscovele au capacitatea de a reduce in mod natural nivelul de colesterol. Efectele benefice asupra nivelului de colesterol sunt potentate de continutul natural ridicat de lignina si polifenoli, care sunt antioxidanti puternici, de obicei prezenti in produsele alimentare pe baza de plante.

Pudra de roscove poate fi adaugata pentru un plus de gust si pentru capacitatea de a indulci in lapte, iaurt si in alte preparate care permit consumul pudrei ca atare. Este perfecta in aluaturi si creme in loc de cacao.

Consumul contant recomannda o lingura de pudra de roscove zilnic. Intr-o lingura cu pudra de roscove sunt circa 17 calorii. Carbohidratii din reprezinta 15 calorii, iar proteinele doua calorii. Intr-o lingura de pudra de roscove sunt 0,1 grame de grasime, in intregime grasimi nesaturate. Roscova nu contine grasimi saturate si nici colesterol.

Intr-o lingura de pudra de roscove sunt 7,1 grame de carbohidrati, 3,2 grame de fibre alimentare, ceea ce reprezinta 13 la suta din valoarea zilnic? de fibre. O lingura de pudra contine 3,9 grame de zahar si 0,4 grame de proteine ?respectiv 1% la suta din cantitatea zilnica necesara?.

Roscovele sunt foarte bogate in riboflavina, niacina si vitamina B6, aducand intr-o lingura circa 10% din doza zilnica. Roscovele nu contin vitamina A si nici vitamina C. O lingura de pudra aduce 3% din doza zilnica de calciu si 2% din doza zilnica de cupru si potasiu. Pudra de roscove contine fier, magneziu si fosfor, scrie livestrong.com.

Pudra de roscove este ideala in alimentatia copiilor mici, inca de la sase luni, este perfecta in dieta cotidiana, pentru beneficiile pe care le aduce si este un excelent inlocuitor pentru cei care nu tolereaza pudra de cacao. Pudra de roscove are un gust placut, specific, dulce-amarui, cu gust de caramel si se dizolva usor.

sursa foto: publicdomainpictures.net

Tags:
Totul despre roscove
proteine vegetale
colesterol
minerale si vitamine
dieta sanatoasa
cacao
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare