Tratezi durerea corporala fara pastile

Afectiuni 03.05.2019 dietetik
Nu este placut pentru nimeni sa simta durere in corp. Este atat de simplu ca imediat cum simti o durere mai mica sau mai mare sa iei o pastila de durere, dar ce faci atunci cand nu ai pastile in casa, esti singur si nu are cine sa mearga la farmacie ca sa cumpere pentru tine? Unele persoane au o toleranta mai mare la durere, dar asta nu inseamna ca trebuie sa suporte durerea o zi intreaga. Sunt totusi dureri care se incapatineaza sa ramana chiar si cateva zile la nivelul corpului. Desigur, nu ne referim aici la durerile post-operatorii la care chiar medicul incurajeaza consumul de analgezice si antiinflamatoare. Noi ne referim la durerile banale ce pot aparea oricand pe parcursul unei zile si care iti pot strica atat buna dispozitie cat si activitatile zilnice pe care trebuie sa le desfasori. Nu este nimic rau sa consumi pastile pentru durere, dar nici nu se recomanda sa abuzezi de ele. Poti capata toleranta in timp si nu-si vor mai face efectul pentru tine ca odinioara sau pot da dependenta. Vei simti ca la cea mai mica si inofensiva durere trebuie neaparat sa iei un analgezic. Chiar si asa, aceste pastile nu se iau dupa ureche, ci la recomandarea medicului sau a farmacistului.
 
Vrem sa-ti dezvaluim cateva trucuri la indemana care te scot din incurcatura de fiecare data cand apare o durere corporala enervanta sau oricare disconfort corporal, indiferent ca te afli acasa sau la locul de munca. Cateva minute doar si esti ca nou. Se poate sa ai norocul sa-ti treaca durerea daca nu este una exagerat de puternica si persistenta. Gandeste-te ca atunci cand nu existau pastile, oamenii tot trebuiau sa faca fata durerilor ca sa-si desfasoare activitatile zilnice. 
 
Sfatul nostru este ca mai intai sa-ti analizezi tipul de durere ca sa-ti dai seama care ar putea fi cauza in functie de locul in care este localizata, sa observi daca durerile is frecvente sau intamplatoare si rare si desigur, sa observi gradul de intensitate. Pasul urmator este sa nu te arunci direct la pastile chiar daca este cel mai simplu mod, ci sa ai rabdare si sa pui in practica sfaturile noastre in functie de zona in care exista durerea:
 
1.Durerile de cap
 
Sunt poate cele mai frecvente dureri. Daca nu este vorba de migrene puternice, sigur poti scapa usor de o simpla durere. Indiferent unde se afla durerea la nivelul capului incearca sa masezi timp de un minut punctul dintre sprancene si tamplele. Miscarea trebuie sa fie circulara ca sa te relaxezi. Pasul urmator este sa ai rabdare cateva minute ca sa vezi cum te simti apoi. Durata de masaj poate sa difere de la o persoana la alta si in functie de durere.
 
 
 
 
2.Dureri digestive
 
Poate fi vorba de dureri abdominale, balonare sau aciditate gastrica, iar secretul este sa consumi un ceai natural din plante si sa masezi circular punctul de sub piept timp de 1 minut. Mai exista si varianta sa masezi buricul in sensul acelor de ceas tot timp de 1 minut, mai ales atunci cand te confrunti cu gaze.
 
3.Dureri menstruale
 
In prima faza este tendinta de a masa chiar zona dureroasa, dar poti tine o sticla cu apa calda pe burta si poti face masaj circular timp de 2-3 minute in talpi, in zona de mijloc.
 
4.Stare de rau de la raceala
 
 
Cele mai vizibile semne cand esti racit se observa la nivelul nasului. Poti masa circular timp de cateva minute partile laterale ale nasului.
 
 
5.Te simti greu si umflat
 
Poate fi vorba de retentie de apa cel mai adesea sau poate ai consumat o masa mult prea grea pentru digestie. Sfatul nostru este sa masezi cateva minute incheieturile mainilor.
 
6.Probleme cu somnul sau cu stresul
 
Pot aparea dureri corporale si stari de rau daca nu te bucuri de somn de calitate sau poti avea momente cand nu poti controla stresul. Sfatul nostru este sa masezi circular timp de 5-10 minute degetul mic de la maini. Vezi aici alimente de consumat a stres!
 
 
7.Dureri abdominale datorate organelor interne
 
Cand vine vorba de aceste dureri, cauzele pot fi multe. Poate fi vorba de oricare organ intern care nu functioneaza corect in acel moment. Sfatul nostru este sa masezi curculat timp de 10-15 minute cele 2 puncte de deasupra soldurilor.
 

 

Tags:
pastile
durere corporala
tratezi durerea
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare