Tratezi tusea sau durerea in gat intr-o ora - cu un singur ingredient

Afectiuni 27.11.2018 dietetik
Nimic nu este mai trist in aceasta perioada a anului decat prezenta frigului si faptul ca ii auzi pe toti din jur ca tusesc sau ca ii ustura sau doare gatul. Oricat de multa grija ai avea sa iti acoperi urechile, gura si gatul, parca tot ajunge la tine o mica sensibilitate sau un curent sau se poate sa consumi fara sa vrei ceva rece. Partea si mai trista este atunci cand esti sanatos tun, ai avut grija de tine si sesizezi ca acel colectiv cu care iti petreci timpul zilnic pare sa aiba un virus gripal sau de raceala. Evident, vei lua si tu fara sa vrei. 
 
Se poate spune ca nimeni nu-si doreste ca aceasta perioada racoroasa a anului sa soseasca si asta pentru ca toti sunt raciti si tusesc, iar pentru a te trata trebuie sa scoti ceva bani din buzunar. Din pacate, cei mai multi evita sa mearga la un control medical si iau medicamente pentru tuse dupa ureche. Uneori se intampla sa fie rezultate, alteori nu, si pot aparea chiar si simptome mai grave decat o tuse seaca care nu-ti da pace. 
 
Oricum ar fi, fie ca mergi sau nu la control, tot trebuie sa dai bani pe mai multe medicamente, dar nu oricine isi permite. Dezavantajul consta in faptul ca o tuse netratata la timp sau corespunzator poate duce la probleme respiratorii mult mai grave pe viitor si sigur nu-ti doresti complicatii. Ce-ar fi daca ti-as spune ca exista solutii mult mai ieftine la indemana la care sa apelezi de fiecare daca cand simti si cel mai mic disconfort la nivelul gatului? 
 
Popularul truc pentru a trata tusea si problemele respiratorii mai grave, cand deja se poate vorbi de infectie in adevaratul sens al cuvantului este cu mamaliga fierbinte care se inveleste in prosop si se aseaza pe spate in dreptul plamanilor sau pe piept. Ce-i drept, rezultate sunt si inca destul de bune, dar dureaza si este mult prea inconfortabil sa-ti pui pe piele ceva atat de fierbinte. Bine ca exista si solutii mai blande ce pot fi puse in practica de oricine si la orice varsta.
 
 
 

Care crezi ca este secretul?

 
La prima vedere ai crede ca este vorba de ceva complex, fiind vorba de o tuse care pare sa nu mai treaca cu nimic sau este in faza incipienta si usturimea este foarte mare, iar disconfortul la inghitire si mai mare. Secretul la care multi nu s-au gandit niciodata ar fi uleiul esential, adica cel pur pe care il gasim numai in magazinele 100% naturale si ecologice. Nu au voie sa contina nici cea mai mica urma de substanta dubioasa. Totusi, nu se va alege orice tip de ulei esential si nu se va folosi oricum. Trebuie sa tii cont de doua aspecte si anume:
 
1.Exista multe tipuri de ulei esential din care poti alege, dar asta nu inseamna ca vei alege ce te atrage ca mireasca sau gust. Cele mai potrivite ar fi uleiul de eucalipt pur, uleiul de busuioc, uleiul de menta si uleiul de tamaie. Eucaliptul insa este pe primul loc la beneficii.
 
2.Uleiul esential ales nu se foloseste oricum, ci cu grija ca sa eviti senzibilizarea pielii, mici arsuri sau iritatii. Sunt rare cazurile de acest gen daca respecti instructiunile de utilizare. Tot ce trebuie sa faci este sa torni 4-5 picaturi de ulei esential in jumatate de cana cu apa, se amesteca bine si se inmoaie o batista sau un prosop pufos. Se va folosi sub forma de comprese exact pe piept, fara a freca zona. Iata ca uleiul trebuie sa fie usor diluat la contactul cu pielea.
 
 
Ar mai fi o varianta pentru rezultate intr-o ora si anume sa torni in palme 3-4 picaturi de ulei esential, sa le freci bine si sa masezi zona pieptului dupa ce ai iesit de la un dus fierbinte. Ia un pulover din material pufos pe tine care va absorbi excesul de ulei si vei observa ca pisca foarte putin, senzatie care dispare dupa cateva secunde. De asemenea, trebuie sa tii cont sa nu fii deja iritat sau epilat pe piept inainte de a pune in practica aceste trucuri.
 
Te asiguram ca este de ajuns sa folosesti trucul cu uleiul esential o data, maxim de doua ori si chiar vei vedea rezultate.Pretul unei sticlute este destul de mic.
 
 

 

Tags:
durerea in gat
tusea
tratezi tusea
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare