Trebuie sa incerci supa ramen - este cea mai consistenta supa pe care ai putea sa o mananci!

Stil culinar 13.02.2018 dietetik
Supa ramen este atat de cunoscuta in intreaga lume incat trebuie sa o incercam si noi. Sincer, nu cred ca exista o supa mai consistenta decat aceasta si in ciuda faptului ca se caracterizeaza prin combinatii cat mai diverse si ciudate, ele se potrivesc de minute pentru un grad ridicat de satietate. Cu toate ca este o delectare pentru papilele gustative este si o explozie de culori. Nu se poate sa nu ramai fascinat de aceasta supa. Este de ajuns sa o prepari o singura data si va ramane in preferintele tale multa vreme.
 

Nu ai auzit pana acum de supa ramen?

 

Dupa nume ne putem da seama ca este o mancare asiatica, care desi este o mancare traditionala japoneza are si influente chinezesti, iar acest lucru gratie anumitor ingrediente cheie. Pe meleagurile originare este atat de celebra incat exista si tonomate pe strazi de unde iti poti achizitiona supa si aproape ca nu exista restaurant cu specific in care sa nu se prepare. O asemenea supa inedita nu avea cum sa nu devina celebra in intreaga lume, iar incet, incet se face cunoscuta si in Romania.
 
Supa ramen poate parea o mancare deloc recomandata pentru cei care tin diete stricte si asta pentru ca are la baza tot felul de ingrediente, respectiv oua fierte sau oua murate, carne de porc sau de pui, legume de tot felul, creveti sau alte fructe de mare, tot felul de condimente si ierburi aromatice si bineinteles, nelipsitii taitei chinezesti din faina de grau. Cert este ca te poti juca cu combinatiile de ingrediente si sa o faci cat mai light, daca tii o dieta sau daca vrei sa-ti mentii silueta la care ai muncit din greu.
 
Zeama este si ea la fel de importanta pentru ca da gustul final al supei. Poti folosi o supa baza din oase de porc sau zeama de pui sau de ce nu, `sos de soia Shyoyu sau Miso si Shio daca adori gustul putin sarat.
 
 
 
 

Cum se prepara supa ramen?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

La o prima vedere pare o mancare destul de complicata, dar vei vedea ca pasii sunt destul de simpli. Daca esti o persoana ocupata poti cumpara direct din supermarketuri diverse sortimente de supa ramen si chiar tipurile de taitei specifici ( noodles). De asemenea, o poti face in stil vegan daca tii la silueta. Acasa oricine o poate prepara si iti trebuie urmatoarele ingrediente:
 
 
  • 2,5 litri de apa
  • 400 grame de piept de pui sau pulpe dezosate sau carne de porc sau peste sau fructe de mare
  • 1-2 linguri de catei de usturoi taiati marunt
  • 4 fire de ceapa
  • 2 linguri de ulei de susan
  • 4 oua fierte sau murate
  • 2 linguri de sake – optional ( dar va da un gust inedit)
  • 2 linguri de sos de soia
  • 2 linguri de indulcitor natural ( stevie, sirop de agave, etc)
  • 2-3 felii de ghimbir sau ghimbir pudra
  • Ierburi aromatice dupa gust ( turmeric, usturoi negru pudra, etc)
  • Condimente dupa gust

 
Pasii de preparare sunt urmatorii:
 
1.Se pun pulpele sau pieptul de pui la fiert in apa si se adauga ceapa verde, usturoi, ghimbir si ierburi aromatice si se lasa pe foc 10 minute. Poti folosi chiar si carne de porc, peste sau fructe de mare.
 
2.Intr-un bol separat se fierb taiteii ramen (chinezesti) timp de 4 minute pana capata o textura elastica.
 
3.Se scoate carnea din zeama si se prepara separat, dar lasa focul aprins la zeama.
 
4.Carnea se taie bucatele mici si se aseaza intr-o tava de copt, iar peste ele se adauga indulcitorul natural si sosurile alese impreuna cu ierburile aromatice si condimentele. Lasa la cuptor 20 de minute la 180 de grade Celsius.
 
5.Se transfera taiteii in zeama de supa si se lasa la fiert inca putin, dupa care se adauga bucatile de carne.
 
6.La final, se aseaza supa in bol, dar se asezoneaza cu ceapa verde, ierburi aromatice, verdeata si cate un ou taiat pe jumatate.
 
Timpul total de preparare si gatire ar trebui sa-ti ia aproximativ 70 de minute sau chiar mai putin in functie de cata dexteritate ai in bucatarie. A doua oara cu siguranta vei experimenta si cu alte ingrediente si va scadea timpul de preparare pentru ca te vei obisnui cu pasii.
 
 
 
 
 

 

Tags:
supa consistenta
supa ramen
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare