Trebuie sa mergi la culcare flamanda daca vrei sa slabesti?

 Probabil ca si voi ati auzit de o suta de milioane de ori, ca si mine, ca nu trebuie sa mananci inainte de culcare daca vrei sa slabesti. De fapt, asta este prima alegere pe care o fac persoanele care tin o 'cura de slabire': nu mai mananca seara.

Sa fie ea una corecta?

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Ei bine, da si nu. In principiu nu conteaza daca mananci sau nu seara. Ceea ce conteaza cu adevarat este numarul total de calorii acumulate pe durata intregii zile. 

Asa ca daca vrei sa rontai ceva inainte de culcare nu trebuie sa te chinui sa te abtii cu orice pret. Sacrificiul tau nu iti va aduce niciun beneficiu, ba chiar dimpotriva. Iti va fi greu sa adormi daca te gandesti la mancare. Si s-ar putea chiar sa te scoli in totiul noptii si sa sari calul facandu-ti o gustare cu mult prea multe calorii. Mie mi s-a intamplat sa procedez asa de cateva ori. Adio somn, bun venit frigider golit in timpul noptii.

 

Asa ca daca esti obisnuita sa mananci inainte de culcare, fa-o. Cu cateva observatii:

- masa consistenta, de seara, ar trebui luata cu 2 ore inainte de culcare. Chiar inainte sa te culci ai putea sa iei o gustare. Ceva usor digerabil care sa nu depaseasca 150 de calorii. Cele mai bune alegeri sunt: 

  • banane
  • fulgi de ovaz
  • cereale integrale cu lapte
  • paine integrala cu un pic de unt
  • un ou fiert
  • migdale
  • branza slaba in grasimi
  • iaurt in care pui fructe
  • pop corn

- conteaza cat mananci pe parcursul intregii zile, daca ai o gustare in plus, atunci redu din caloriile de la celelalte mese, astfel incat acum cantarului sa incline in favoarea ta.

- nu manca mult chiar inainte sa te culci. Pe langa faptul ca vei avea un somn chinuit de o digestie proasta te vei confrunta si cu problema ca nu mai vrei masa de dimineata. Pana la urma te-ai trezit cu burta plina, de ce ai mai manca? Si asta iti va strica tot metabolismul. 

 

Daca vrei sa schimbi obiceiul de a manca seara analizeaza si de ce iti este foame inainte de culcare. Este foarte posibil ca masa de seara sa nu fie una care sa te satisfaca. Ea ar trebui sa contina si proteine si carbohidrati si fibre si un pic de grasime sanatoasa. Cele mai bune pentru masa de seara sunt legumele. Nu stii de unde sa pornesti? Uite aici 5 retete care te pot inspira: 5 idei pentru o cina usoara si sanatoasa

 

Tags:
gustare
cina
calorii
slabire
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Marina
    1. Marina 04.02.2016 19:00

    Vreu sa slabesc repede

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare