Trei schimbari mici cu efecte mari

Motivatie 12.11.2015 Dana Lazar

De cate ori ne gandim sa facem ceva pentru sanatatea noastra sau pentru silueta noastra ne spunem: voi incepe de saptamana viitoare. Si acea saptamana viitoare ramane exact cum ii este si numele, numai viitoare si niciodata actuala. 

De ce se intampla asa? Pentru ca ne inchipuim ca este vorba despre niste schimbari dramatice, majore, ceva ce necesita o auto-incurajare de minim un an inainte sa ne apucam. Dar daca v-as spune ca si niste schimbari mici, facute chiar acum, fara niciun plan, pot avea efecte mari asupra noastra? Parca simt ca sunteti un pic mai destinsi si ati vrea sa ma ascultati pana la capat.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

1. Cum te scoli de dimineata asa iti va fi ziua

Foarte multi se scoala la sunetul ceasului, setat sa scoata un zgomot care sa te enerveze de cum deschizi ochii. Si de parca asta nu ar fi suficient, il mai pun sa sune si in ultima secunda, astfel incat sa tasnesti pe usa plin de stres ca esti in intarziere.

Nu va faceti singuri asta, cele 15 minute de somn pe care le castigati in plus nu merita sa va stricati toata ziua. Fiti blanzi cu voi si puneti-va un sunet placut sa va scoale. Apoi, pentru ca tot v-ati trezit mai devreme puteti lenevi in pat vreo 10 minute. In aceste minute stabiliti tonul zilei, lucruri pozitive, va rugam: nu lucruri pe care trebuie sa le faceti, ci cum ati vrea sa fiti: mai implicati, mai veseli, mai comunicativi.

Acum, pentru ca ati meditat si sunteti relaxata si cu pofta de viata, sigur vi s-a facut foame. Simplu, nu?

 

2. Pregateste legumele imediat ce le cumperi

Ti s-a intamplat si tie sa ai cele mai bune intentii cand mergi la magazin si sa iti umpli sacosa de legume numai pentru ca la sfarsitul saptamanii sa le arunci putrezite in punga din care nu le-ai scos? Mie mi s-a intamplat de sute de ori. Asa ca m-am invatat - daca tot le-am cumparat atunci le si pregatesc ca sa fie aproape gata de consum.

Ceea ce nu este deloc dificil, intrucat cel mai bun mod de a consuma legume este de a le lasa in starea lor naturala, cruda. Tot ce trebuie sa faci este sa le speli, sa le cureti si sa le tai. Dupa care le tii in recipiente inchise in frigider si te servesti de cate ori ai placere. Fa un astfel de experiment si ai sa vezi cat de mult vei creste cantitatea de legume consumata.

 

3. Mergi pe jos

Stiu, nu prea avem chef de exercitii. Dar putem alege fara mare dificultate sa mergem pe jos. Putem sa coboram cu o statie mai devreme atunci cand mergem la serviciu. Sau sa nu mergem direct acasa si sa facem o plimbare de seara prin oras, ca sa ne mai clatim ochii. 

Nu o sa iti vina sa crezi, dar asta are un impact major asupra sanatatii, mai ales daca aceste plimbari au loc dupa masa. In acest fel iti reglezi metabolismul si reduci riscurile de imbolnavire.

 

Vezi, nimeni nu iti spune ca ar trebui sa alergi o ora seara, dupa ce te-a epuizat serviciul. Sunt schimbari simple, usoare, de impact, si le poti pune in practica chiar de astazi.

 

 Sursa foto: hepta.ro

 

Tags:
sanatate
plimbare
legume
dimineata
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare