Trekking si hiking in Romania
Presupunand ca vacantele tale nu includ doar stat la cafenea pe marile bulevarde, atunci trebuie sa fi auzit de termenii trekking si hiking. Iar daca nu, chiar trebuie sa faci o schimbare in stilul de viata, pentru ca natura este cu mult mai impresionanta decat orice a reusit omul sa ridice pana acum.
In mare, termenii acopera ceea ce noi numim in mod generic drumetie. Marea diferenta este ca in hiking ai un traseu marcat, in timp ce in trekking acest lucru nu se intampla. Nu trebuie sa presupui ca este vorba neaparat de munte, poti avea trasee si pe alte forme de relief. Atunci cand faci trekking de obicei calatoresti pentru mai multe zile, in zone in care nu exista mijloace motorizate de transport.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Dupa cum banuiesti, nu poti pleca intr-o astfel de calatorie fara o pregatire prealabila.
Echipamentul minim al unei drumetii pe munte ar trebui sa cuprinda:
- bocanci adecvati anotimpului
- geaca de ploaie
- haine care ajuta la izolarea termica
- rucsac cu apa si mancare
Pentru siguranta voastra nu ar trebui sa plecati fara o harta a zonei in care mergeti in drumetie si fara sa va interesati de conditiile meteo.
Unde poti face drumetii in Romania
Aici chiar nu avem probleme, exista nenumarate trasee, de la trasee cu grade mari de dificultate, pana la trasee pentru incepatori. Pentru un punct de pornire, eu va recomanda aceasta pagina. Aici gasiti trasee in functie de zona din Romania pe care doriti sa o explorati. Gasiti aici descrieri de drumetii, indicatii pe unde sa o luati, sugestii de locuri care merita vizitate si o multime de fotografii. Va las in tovarasia catorva dintre ele:
Sursa: flutureledepiatra.ro