Trezitul dimineata

Trezitul dimineata este pentru unii o corvoada. Trezitul dimineata pentru altii este secretul fericirii si succesului. Ne inrolam in ultima categorie si sustinem, si noi, ca trezitul dimineata este benefic si aducator de mari recompense.

Exista studii statistice care au dovedit ca cei care se trezesc dimineata sunt in cea mai mare masura oameni de succes. Mai mult, un studiu al unei Univesitati din Texas a aratat, statistic vorbind, ca cei care au obiceiul sa se trezeasca devreme (dar care se culca inainte de miezul noptii), au rezultate mai bune pe plan scolar.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Un al beneficiu de care se bucura cei care se trezesc dimineata este acela ca starea lor de spirit este mult mai buna decat a celor care nu apuca sa vada rasaritul. Cei matinali sunt mai optimisti, mai energici, orientati catre succes si dezvoltarea propriei persoane in mai mare masura decat cei care se trezesc tarziu.

Statisticile sunt statistici, dar daca este sa dam crezare procentelor rezultate din chestionare, cei care se trezesc dimineata au o mai buna capacitate de anticipare a problemelor si dovedesc o mai mare abilitate in ceea ce priveste rezolvarea problemelor financiare. Nu spunem ca cei care se trezesc dimineata nu au nici un fel de dificultati cu ratele de la banca, dar sustinem ca acestia au capacitatea de a rezolva mai bine, mai eficient si cu folos toate problemele care tin de partea financiara. Si nu-i deloc putin!

Planificarea este o buna strategie daca vrei sa ramai pe linia de plutirie din toate punctele de vedere. Cei care se trezesc dimineata au capacitatea de planificare in sange, sunt foarte buni organzatori, iar prin toate acestea au numai beneficii.

Cei care se trezesc dimineata au timp pentru a incepe  ziua asa cum scrie "la carte". Au timp pentru gimnastica de dimineata, au timp pentru micul dejun. Efectul este simplu de intuit. Cei care se trezesc dimineata, statistic vorbind, sunt mai supli si mai sanatosi decat cei care se trezesc tarziu. 

Afla ca insomniacii si cei care au probleme cu somnul nu fac parte din categoria celor care se trezesc dimineata. Omul este programat genetic sa depinda de soare si de lumina naturala, astfel ca trezitul dimineata este scris in codul genetic. Aceasta face ca ritmurile biologice interne, inclusiv ritmul veghe-somn, sa fie foarte bine coordonat in cazul celor care se trezesc dimineata. Acestia sunt fericitii care adorm imediat ce pun capul pe perna. Asta se numeste eficienta!

Cei care si-au facut un obicei din a se trezi tarziu au mult mai multe sanse de suferi depresii si psihoze nevrotice. Daca cei care se trezesc dimineata sunt optimisti si plini de energie, cei care se trezesc tarziu sunt deptimati si vesnic obositi!

Nu in ultimul rand cei care se trezesc dimineata fac o substantiala econome de timp. Traficul in marile orase este lejer dimineata, serviciile la prima ora functioneaza mai bine, ajung mai devreme la serviciu si se pot organiza, comparativ cu cei care se trezesc tarziu, care sunt mereu in intarziere care sunt precipitati si in vesnica criza de timp. Cei care se trezesc dimineata sunt mai calmi si mult mai relaxati, astfel ca sunt feriti de stres si de toate necazurile pe care acesta le aduce. Pentru cei care se trezesc dimineata ziua este mult mai lunga, astfel ca acestia nu se plang ca nu au timp, scrie Forbes.

Te-am convins de utilitatea trezitului dimineata? Tu la ce ora te trezesti? Prindem maine rasaritul impreuna?

Tags:
Trezitul dimineata
optimism
viata sanatoasa
mic dejun
giminastica de dimineata
depresie
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • andreea
    1. andreea 04.12.2011 15:59

    eu ma trezesc in fiecare dimineata la ora 5:00 ca tre sa merg la scoala astai bine, nu?

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare