Trucuri ca sa gatesti perfect carnea de miel

In timpul anului, carnea de miel nu este consumata pres des, dar este vedeta in timpul sarbatorilor pascale. Chiar si asa, exista inca multe persoane care o evita 100% pe motiv ca nu ar avea chiar cel mai atractiv miros sau gust. Se intampla acest lucru tocmai pentru ca nu stim sa alegem, sa pregatim si sa gatim corect acest  tip de carne. Foarte multe persoane cred ca este de ajuns ca aceasta carne sa fie curatata si gatita direct exact ca in cazul altor tipuri de carne, dar nu este deloc asa. Este de ajuns sa testezi o data carnea de miel, iar daca nu este gatita corect, exista riscul sa nu o mai consumi degraba. Daca prima experienta ar fi una pozitiva, vei ajunge la concluzia ca se topeste in gura si are o fragezime care nu se compara cu nimic. 
 
Desi carnea de miel face parte din categoria carnurilor rosii, contine mai putine grasimi decat carnea de vita si mai ales cea de porc. Chiar este o carne ce depaseste usor 200 de calorii, contine o cantitate satisfacatoare de proteine si putine grasimi. Exista chiar si cure de slabire care include carnea de mielut in meniurile lor. 
 
Poate carnea de miel nu este chiar cea mai ieftina de pe piata in plin sezon, dar nici nu are sens sa te zgarcesti si sa alegi cel mai mic pret de pe piata. Se poate sa descoperi ca primesti chiar calitatea la care te astept si asta cu pretul sanatatii. Nu uita ca aceasta carne trebuie sa fie cumparata din surse sigure si asigurate si sa aiba stampila.
 
Trebuie sa recunoastem ca este un tip de carne destul de pretentios, dar care merita in final. Nu ai nevoie de un talent extraordinar in bucatarie si nici nu este cazul sa pui in practica lucruri prea complicate, ci tine cont ca este esential sa pui in practica anumite reguli simple. Iata despre ce este vorba:
 
1.Cand alegi carnea de miel, tine cont sa aiba o culoare de un roz frumos si sa nu fie umeda. Altfel, este semn ca a fost dezghetata si inghetata de mai multe ori si nu vei obtine o friptura perfecta. Nu uita ca u miel nu are mai mult de 13-14 kilograme.
 
 
 
2.Curata bine carnea de acea culoare alba si de pielite pentru ca pot scoate miros neplacut si sunt nesanatoase.
 
3.Foloseste in bucatarie doar instrumente din lemn, email, ceramica fonta si sticla termorezistenta.
 
4.Carnea se taie cu atentie pentru a fi marinata si apoi gatita usor. Carnea cu os este buna pentru ciorbe, carne la ceaun si la cuptor, iar macra pentru grill si cuptor.
 
5.Cand gatesti la foc carnea de miel, ai grija nici sa nu fie la temperaturi prea mici, dar nici prea mari. Vei distruge calitatea carnii, iar temperatura potrivita favorizeaza distrugerea grasimilor din carne.
 
6.Daca gatesti carnea la grill sau gratar, ai grija ca flacara sa nu fie prea mare, iar carnea sa stea cat mai sus fata de sursa de foc. In plus, carnea se stropeste in permanenta cu vin atunci cand se afla pe grill, iar gratarul se unge cu putina untura. Vezi aici 10 motive sa gatesti la grill!
 
 
7.Carnea de miel nu se gateste imediat dupa ce a fost scoasa din frigider, ci trebuie sa stea la temperatura camerei cam 2-3 ore. Altfel vei obtine o friptura uscata.
 
8.Marinarea este cel mai important proces cand vine vorba de carnea de miel si doar anumite ingrediente sunt recomandate. Ideal este sa lasi la marinat carnea cam 1-2 zile pentru o friptura suculenta si frageda, dar daca depasesti perioada vei obtine o friptura si mai frageda.
 
 

Marinada ideala pentru carnea de miel:

 
  • 1-2 litri de apa plata sau minerala
  • Aceiasi cantitate de vin alb sec sau combinat cu vin rosu  sec
  • 500 ml de ulei de masline sau de care ai
  • Zeama de la 1-2 lamai sau lime
  • Sare si piper
  • 2 cani de catei de usturoi zdrobiti
  • 1-2 cani de rondele de morcov
  • Multe frunze de dafin
  • 10-12 fire de ceapa verde
  • Inele de ceapa rosie
  • 1-2 cani de patrunjel tocat
  • Busuioc
  • Menta
  • Rozmarin
  • Oregano
  • Chimen

 

 
Vasul de sticla sau punga cu lift pentru marinada trebuie sa aiba gura astupata.
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
carnea de miel
miel
cum gatesti carnea de miel
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare