Trucuri ca sa mananci sanatos

 Atunci cand esti pe panta mancatului la intamplare ti se pare ingrozitor de greu sa mananci sanatos. Totusi nu este chiar asa, cu cateva trucuri simple poti schimba aceste obiceiuri. 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

1. Fructe si legume la indemana

Desigur ca ne cumparam fructe si legume, stim ce este bine pentru noi. Doar ca raman in fundul frigiderului si dupa o saptamana ajungem sa le aruncam. De fapt ele ar trebui sa stea pe masa, curatate si spalate, mereu la indemana.

 

2. Proteine

Crezi ca o mancare sanatoasa nu iti tine de foame? Asta pentru ca nu ai avut grija sa incluzi proteine. Poti apela la alimente cu proteine, cum ar fi oul, sau la pudra proteica, daca vrei proteine fara calorii.

 

3. Portiile

Nu trebuie sa stai sa numeri caloriile la fiecare masa. Ai mereu mana la indemana ca sa iti dai seama daca mananci corect: o palma de carne (sau alte proteine), doua maini de legume, o mana de fructe si un deget de alimente cu grasime.

 

4. Invata mai multe despre alimente

Este important sa stii care alimente au mai multi nutrienti pentru ca astfel ii dai corpului ce are nevoie fara a folosi cantitati mari. Cele mai nutritive legume sunt: varza, varza kale, spanac, macris. Cele mai nutriente fructe sunt: fructele de padure, prunele si capsunile.

 

5. Mananca pana esti 80% satul

Nu trebuie sa te ridici de la masa cu burta plina. Pana la urma peste 2-3 ore vei mai avea o gustare. Mananca incet si scapa de tentatia de a termina totul din farfurie.

 

6. Jumatate din farfurie plin de vegetale

Nu stii ce inseamna sa mananci sanatos? Nu face calcule complicate - este suficient ca la fiecare masa jumatate din farfurie sa fie plina cu vegetale. 

 

7. Condimente

Invata sa mananci condimentat, intrucat acestea sunt de mare ajutor metabolismului. 

 

8. Apa cu fructe si legume

Pregateste in fiecare zi o carafa de 2 l cu apa cu fructe si legume. Si ai grija sa o termini pana seara. Poti pune in ea castravete, capsuni, lamaie, menta proaspata...

 

9. Etichete

Este o moda - acum toata lumea scrie natural, organic, cereale integrale. Dar daca te uiti cu atentie pe spate vezi ca nu este chiar asa. Nu te lasa pacalita daca vrei sa nu ajungi sa mananci alimente proaste.

 

10. Nu manca, plimba-te!

Toata lumea trece prin stari emotionale neplacute. Important este ce faci atunci cand le ai - nu te refugia in mancare ca sa scapi de ele, iesi din incapere si plimba-te. Si asta te va ajuta sa te simti mai bine.

 

Foto: hepta.ro

Tags:
slabire
mancare sanatoasa
schimbari
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare