Trucuri pentru o digestie usoara

Stiti filmul cu Danny DeVito in care ii spune baiatului “mesteca-ti mancarea, animalule?!” – educatia cu forta imbunateste digestia. Masticatia este unul dintre cele mai importante elemente ale digestiei. Pe de o parte zdrobeste alimentele, pe de alta trimite un semnal corpului ca este cazul sa secrete sucuri digestive. 

Aud multi oameni sanatosi plangandu-se fie de balonare, indigestie sau de anumite sensibilitati la medicamente. Par lucruri naturale, dar nu ne dam seama ca de fapt sunt simptome minore care, netratate, duc la complicatii. De aceea m-am gandit ca avem nevoie de niste trucuri pentru o digestie usoara.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Trebuie sa retii un amanunt important si anume, ca daca nu mananci sanatos ori exagerezi in privinta portiilor si digestia o sa-ti cauzeze probleme. Cand servesti portii mari, digestia dureaza mai mult timp, iar daca vorbim despre preparate pe baza de carne inevitabil apar probleme daca nu se consuma cu moderatie. Un sfat pertinent ar fi sa nu servesti nimic inainte de culcare, tocmai pentru a nu ingreuna digestia. 

Expertii spun ca iti pregatesti stomacul pentru o noua zi daca bei inainte de micul dejun jumatate de litru de apa in care ai stors o lamaie sau doua.

Cheia in toata aceasta problema este includerea in meniu a acelor alimente bogate in nutrienti si usor digerabile. Este vorba despre : sfecla rosie, cartofi galbeni, avocado si ovaz.

Daca mai stii si alte trucuri pentru o digestie usoara, suntem aici sa le primim.

Tags:
Trucuri pentru o digestie usoara
calorii
ardere calorii
balonare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare