Trucuri simple ca sa cureti mai repede de coaja legumele coapte

Stil culinar 11.07.2018 dietetik
Legumele coapte sunt perfecte in orice anotimp, dar vara este perioada perfecta ca sa le pregatim si sa beneficiem de proprietatile lor tot timpul anului. Multe legume pot fi coapte in afara de ardei si vei fi chiar surprins de gustul lor minunat, dar si de gradul de satietate. Legumele coapte pot fi consumate ca atare, merg ca garnitura la diverse mancaruri sau putem face salate si tot felul de tocanite cu usturoi tocat, marar si  patrunjel tocat. Putem apela cu incredere la ele cand vrem sa labim sau sa ne mentinem silueta. Trebuie mai multa munca depusa cand le coacem, dar apoi daca le pastram in conditii optime le pregatim in maxim 3-5 minute.
 
Din pacate, nu toate gospodinele se incumeta sa faca legume coapte si asta pentu ca este o adevarata corvoada curatarea lor si ai nevoie de multa rabdare, dexteritate ca sa nu rupi legumele cu totul. Nu toata lumea este dispusa sa depuna atata efort chiar daca gustul legumelor coapte merita din plin. Nu mai zic cat de bogate sunt in nutrienti esentiali organismului. Contin vitamine, mienrale, fibre, antioxidanti si proteine vegetale.
 
Pentru ca cel mai des se coc ardeii si ne-am obisnuit deja cu ei, ne-am gandit ca astazi sa-ti propunem si alte idei de legume ce pot fi coapte, iar ca sa-ti usuram si mai mult treaba iti vom prezenta tehnici de curatare pentru fiecare leguma. Daca inainte curatarea dura cateva minute bune chiar ore, acum rezolvi tot in 5 minute.
 

1.Ardeiul gras copt

 

Indiferent ce culoare are ardeiul gras, cert este ca se coace ca orice leguma la cuptor in tava imbracata in hartie de copt si uns cu ulei de masline. Coacerea nu dureaza mai mult de 20-25 de minute, dar problema apare cand scoatem ardeii din cuptor. Cel mai simplu truc de a elimina coaja arsa este sa pui ardeii intr-un bol de sticla sau un vas curat si sa astupi gura cu folie de plastic.
 
Asteapta sa se abureasca punga si apoi poti decoji ardeii dupa 5 minute. Pielea se jupeste pur si simplu. Secretul pentru care ardeiul se jupeste atat de usor este faptul ca il ungi la inceput cu palmele cu ulei de masline ca sa fie acoperita fiecare parte.
 
 
 

2.Rosii fierte

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Chiar daca exista si varianta rosiilor coapte la cuptor noi iti propunem sa le pregatesti la abur. Alege cate rosii vrei si taie-le in forma de cruce la fund unde se afla codita pe care oricum o elimini. Se pun apoi intr-un vas la fiert, iar cand isi deschid putin culoarea se scot.  Taie in rosii destul de adanc cam de 2 cm. Cand rosiile au fiert scoate-le pe rand si aseaza-le intr-un vas cu apa rece si multa gheata. Le poti decoji instant pentru ca se va duce foarte repede coaja. Daca alegi ca prepari rosiile la cuptor poti urma sfaturile anterioare de la ardeiul gras. Afla ci cum scapi de 1 kg pe zi consumand rosii!
 
 

3.Cartofi fierti

 

O problema des intalnita este si decojirea cartofilor fierti. Inainte de a-i pune la fiert spala-i bine si taie-i de jur imprejur ca un cerc cu ajutorul unui cutit. Este de ajuns sa tai cam 1-2 cm. Lasa cartofii la fiert pana se deschid la culoare, apoi ii poti decoji tragand in partile laterale de coaja.
 
 

4.Vinete coapte

 

Aceiasi problema ca si in cazul ardeilor copti la vinetele coapte. Pentru ca sunt mai groase si mai carnoase vinetele se tin putin mai mult la copt in tava imbracata cu folie de copt. Nu uita ca vinetele se taie in cerc de jur imprejur si abia apoi se ung complet cu ulei de masline si se pun in tava. Dupa vreo 30-35 de minute se scot vinetele si se pun intr-un vas de acoperit cu folie alimentara de plastic, se lasa 5 minute si se jupesc de la capete.
 
 
Aceste trucuri sunt usor de pus in practica si te ajuta sa pregatesti cat mai multe legume coapte sau fierte in borcane si caserole inchise bine ermetic. Te poti bucura de ele tot timpul anului si se pastreaza si mai usor daca le stropesti cu zeama de lamaie sau lime.
 
Indiferent ce legume alegi sa pregatesti, cert este ca nu stai in bucatarie mai mult de 35-40 de minute.
 

 

Tags:
legume coapte
legume
trucuri sa cureti de coaja legumele
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare