Tu ce vitamine iei?

Fiecare dintre noi are in sertarul de medicamente niste vitamine pe care le ia in functie de nevoile organismului ei. De exemplu, eu nu ma despart de suplimentele cu calciu si magneziu. Tu ce vitamine iei?

Atunci cand o femeie decide sa ia suplimente, e absolut necesar sa se gandeasca la nevoile pe care le are organismul ei. Nu omite varsta si nici echilibrul hormonal cand alegi suplimentele, pentru ca nevoile de vitamine sunt diferite pentru o tanara de 26 de ani in comparatie cu o doamna de 50. Ca sa nu mai spunem ca unele dintre aceste vitamine sunt esentiale pentru piele!

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Intreaba medicul inainte de a face o alegere, insa tine minte ca exista trei vitamine esentiale pentru sanatatea unei femei. In ordinea de pe tricouri, va prezint vitamina D, vitamina E si vitamina B6.
 
Va sunt familiare fiecare in parte, de pe Dietetik.ro, dar o sa le luam din nou la puricat. Doar asa veti intelege de ce avem nevoie de vitaminele acestea.
 
 
Vitamina D este esentiala pentru femei deoarece ne tine departe de osteoporoza. Favorizeaza absorbtia calciului si mineralizarea oaselor. Vitamina D controleaza cel putin 200 de gene, inclusiv cele asociate cu cancerul si bolile sistemului autoimunitar, precum este scleroza in placi. Aceastea sunt ultimele concluzii ale unei echipe de specialisti britanici de la Universitatea Oxford. Carenta de vitamina D reprezinta un factor de risc in cazul rahitismului, iar cercetari recente dovedesc faptul ca absenta ei, creste riscul aparitiei unor boli autoimune, precum scleroza in placi, arterita reumatoidala, si chiar diabetul de tip 1.
 
Vitamina E este un scut impotriva efectelor negative ale radicalilor liberi, care pot contribui la dezvoltarea unor tipuri de cancer, inclusiv cancer la san. Vitamina E protejeaza si impotriva razelor ultraviolete, iar atunci cand dieta este bogata in alimente care contin aceasta vitamina, aceasta ajunge, transportata, langa membrana pielii.
 
Ultima, dar nu cea din urma, este vitamina B6. Este importanta deoarece joaca un rol important in asigurarea functionarii corecte a nervilor, producerea de hormoni, in sanatatea mintala si emotionala si in producerea de globule rosii. Suplimetele cu B6 sunt de mare ajutor si in cazul afectiunilor tendoanelor, ligamentelor si articulatiilor. 
 
Tu ce vitamine iei?
Tags:
Tu ce vitamine ei
vitamina D
vitamina E
magneziu
calciu
metabolism
cancer
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare