Turmericul, de ajutor in slabire

Cu totii am dori solutii miraculoase pentru slabit: sa ingeram un pic de praf si sa devenim niste silfide. Desigur ca o astfel de dorinta nu are cum sa fie pusa in practica in mod sanatos, dar uite ca este o planta care se apropie cat de cat de sperantele noastre: turmericul.

 Ce este turmericul

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Turmericul este o planta din India, din a carui radacina se face condimentul numit turmeric. Acesta este folosit in mod frecvent in toata bucataria asiatica, fiind consumat zilnic. Condimentul are culoarea galben portocalie si este ingredientul principal al prafului de curry. 

Acest condiment este cunoscut pentru numeroasele beneficii pe care le aduce sanatatii: este antioxidant si antiinflamator, contine niveluri mari de fier, mangan si vitamina B6. Ajuta in boli precum artrita, cancerul, imbunatateste activitatea ficatului si a sistemului cardiovascular. De altfel, cea mai importanta componenta a sa, curcumina, este folosita si in medicamente. 

 

 

Dar si slabeste?

Acum trebuie sa va dau o veste proasta: nu exista niciun studiu care sa arate ca daca mananci X cantitate de turmeric zilnic slabesti Y kilograme. Dar s-a demonstrat stiintific ca odata ce ai slabit turmericul te ajuta sa mentii noua greutate, intrucat impiedica corpul sa mai acumuleze grasimi. Desigur, asta nu inseamna ca ar fi cazul sa mananci turmeric cu lingura, intrucat poate avea efecte adverse asupra starii tale de bine. In India se consuma zilnic intre 2 si 2,5 grame de turmeric. Ceea ce ar trebui sa fie suficient si pentru tine, in caz contrar stricand si gustul mancarii, dar si stomacul.

Cum se consuma turmericul?

In primul rand ar trebui sa stii ca el nu este greu de gasit. Este un condiment, asa ca este foarte probabil sa il gasesti la raionul de condimente. Daca nu, incearca pe siturile de produse naturiste.

Il puteti folosi in bucatarie la:

- condimentarea muraturilor

- la mancaruri gatite cu carne de pui, rata, curcan

- la orez

- cu legume, de exemplu cand faceti conopida

- ca dressing pentru salata

 

Condimenteaza mancarea, astfel nu numai ca ii dai savoare, dar ii adaugi si valori nutritive benefice. Si poate ca si slabesti. 

 

Tags:
turmeric
condimente
slabire
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare