Turmericul

Aurul galben bun de mancat – Turmericul este un condiment de culoare galbena, bogat in mangan, fier si vitamina B6. Este nativ din sudul Indiei si din Indonezia si este un ingredient de baza pentru toate preparatele din categoria curry si al altora asemanatoare. Numeroase studii au aratat ca turmericul este un puternic anti-inflamator si antioxidant, conserva sanatatea celulelor din creier si previne aparitia Alzheimerului. Deasemenea, turmericul lupta impotriva cancerului de prostata, a bolilor de inima, a cancerului de colon sau a artritei reumatoidale. Pe langa marinarea carnurilor, turmericul poate fi folosit in bucatarie si pentru salata de ou fiert, pentru mancarea de linte sau ca dressing pentru salatele verzi.

Tags:
turmeric
curry
tratament alzheimer
artrita
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare